Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Аквичоп – лятното СЕО състезание

16 юли 2011 | Автор: w1ck3dgam3 | Публикувана в Ревюта

В началото на летният сезон дадохме старта на ново СЕО състезание. Организирано е от Иво от Joomla! България и е по една много странна дума Аквичоп. Сметнах и аз да взема участие тъй като до този момент не съм участвал в подобни SEO надпревари и ми е много интересно да проверя до къде ще стигнат възможностите ми. Уеб сайтът с който възнамерявам да взема участие е кирилски – аквичоп.net и много се надявам именно той да ми донесе необходимата exact match тежест. До днешна дата участниците не са толкова много – може би около 10 човека са.

Има и награди, които са обявени, които са доста по-скоромни от миналото сео състезание, но аз участвам заради спорта, а не заради парите. До момента спонсорите са двама – 3Дуебдизайн и Hostsean. Разбира се и наградите в това аквичоп състезание ще бъдат малко парички, малко SEO добавки и малко хостинг акаунтчета. В този момент seo надпреварата тече що-годе доста спокойно – няма големи и брутални размествания в SERP. Прави ми впечатление, че в самото началот на състезанието се отличиха кирилските домейни.

Още нещо, които ми прави силно впечатление е, че sub-domain-ите нямат просто никакъв шанс. Само един човек прави впечатление и това е Живко с неговия subdomain на bezseo.com. Вече съм написал някаква СЕО стратегия за спечелването на аквичоп състезанието, обаче само от мен зависи дали ще я спазвам или не. Все пак успеха с SEO оптимизацията според мен се получава не от ресурсите на оптимизатора, а постоянната ръчна работа. Въпреки, че е много топло и че предстои да излизам в оптуска обещавам, че няма да занемарявам аквичоп уебсайта. Всъщност освен основния аквичоп web сайт който споменах по-горе имам и още 2, които ще изпълняват роля на основни сателити.

Под главни сателити може да разбирате уеб сайтове към които също ще се добавят всекидневно връзки, ще се пише качествено и уникално съдържание, ще се споделя в социални мрежи и т.н. Ще изчакам да мине известно време и за да поживеят малко самостоятелно и хранат някакъв тръст – то чак тогава смятам да дадат линк към главният аквичоп сайт. Тези основни аквичоп сателити както казах са 2: аквичоп в блогспот и аквичоп в wordpress. Безплатни и хубави платформи, които до този момент също се ранкват много добре.

Вече може да ми стискате палци за да взема победата в аквичоп seo надпреварата, а всеки, които иска да удари едно рамо – винаги би могъл да сложе аквичоп линк към мен.

Няма подобни статии.

Автор: w1ck3dgam3

Здравейте, казвам се Андрей Димитров. Занимавам се съм SEO като работя изцяло по лични проекти. Поддържам директория за статии radiowish.net както и още няколко подобни :)

Този потребител е публикувал 23 статии.

Вашият коментар