Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Алуминиеви стълби

6 март 2013 | Автор: webidea | Публикувана в Друго

Алуминиевите стълби се използват широко в строителството – най-често в случаите, когато е необходимо бързо да се издигнете на голяма височина, за да извършите определена интериорна дейност. Всеки строител ще ви увери в положителните страни на използването на алуминиеви стълби пред обикновените стълби – те са евтини, спестяват ценно време за монтаж и демонтаж, леки и преносими са.

Най-предпочитани сред алуминиевите стълби са тези, изработени от анодизиран алуминий. Стъпалата им имат специално пригодени улеи, които гарантират по-голяма безопасност при използването им. Стълбите са оборудвани със специални опори, които осигуряват по-добро сцепление с пода и премахват нежеланото приплъзване при работа.

Най-простият вид алуминиеви стълби са едносекционните. За да стоят стабилно, необходимо е те да бъдат опряни на две повърхности – обикновено на пода и стената. Основните предимства на едносекционните алуминиеви стълби са ниската им цена и лекотата им при транспортиране.

Двусекционните алуминиеви стълби са универсалното решение за всеки домашен майстор. Височината, на която могат да бъдат използвани е същата като при едносекционните, но заетата площ при работа е наполовина по-малка. Необходима за стълбата е само една опорна повърхност. Телескопичният дизайн на двусекционните алуминиеви стълби позволява регулиране на височината при работа и увеличаване на ширината, за да се осигури допълнителна стабилност.

Преимуществата на едносекционните и двусекционните алуминиеви стълби са събрани в комбиниран модел – т.нар. трисекционни алуминиеви стълби. Стълбата се състои от три части, а дизайнът позволява използването на широк диапазон от височини. Горната й част може да бъде отделяна и да се използва като отделна едносекционна стълба.

Алуминевите стълби се използват както при строителни, така и при битови дейности. Цената им е наполовина на тази на стоманените стълби, което ги прави достъпни за всяко домакинство. Алуминевите стълби са силни, трайни и могат да издържат на натоварвания до 150 кг. Изключително компактната им форма ги прави лесни за транспортиране на дълги разстояния – алуминиева стълба лесно може да се побере в багажника на автомобил.

Подобни статии:

  1. Какво представляват електроуредите, наречени конвектори Конвекторите са битови електроуреди, предназначени да се грижат за нашия домашен комфорт посредством правилното контролиране на стайната температура в нашия...

Автор: webidea

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар