Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

А и Б на индивидуалните пътешествия

8 април 2013 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

пътуванеПътуването сам съвсем не означава пътуване прекарано в самота, но определено означава, че не можете да разделите отговорността за себе си и за преживяванията си с никого, трябва да я поемете сам.

Много хора обичат соло пътешествията и с времето този тип пътувания вече може да се похвали и със собствена култура на поведение. Ако сте решили да покорявате непознати земи без никого до вас, вероятно е добре да се запознаете с една част от основните правила за това. Предлагаме ви няколко неща, които да съобразите, когато тръгнете на път сами.

Разплащания

Преди да тръгнете, помислете добре от какви финанси ще се нуждаете по време на ваканцията си. Обменните бюра навсякъде по света не се славят с особено изгодни курсове и липса на такси при обмяна на валута. Затова по-добре проучете въпроса с пътническите чекове или със дебитните или кредитните карти, от които да теглите от банкомат. Не носете прекалено големи суми в брой, но все пак направете така, че да разполагате с резервни средства, в случай, че около вас няма банкомат или спешно ви трябва кеш.

Връзки

Това, че ще пътувате сами, не означава, че трябва да прекъснете всякакви връзки със света около вас. Напротив, точно тогава трябва да имате сигурна връзка с близките си. Ако не разполагате с телефон, на който можете да сложите всякакъв вид SIM-карта, сдобийте се с такъв. Навсякъде предплатените мобилни услуги са изгодни и достъпни за ползване. Друг съвет, който бихме могли да ви дадем е да си свалите Скайп на телефона, преди да тръгнете. Така навсякъде, където имате достъп до интернет, ще можете да се свържете с хората, с които искате да говорите, и то безплатно.

Документи

Винаги дръжте най-важните си принадлежности на едно и също място, до което имате лесен и моментален достъп. Става дума за паспорти, самолетни билети, пари, телефон и евентуално фотоапарат. Пазете документите си на сигурно задължително, колкото и тази мярка да ви изглежда прекомерна, направете копия на документите си, както хартиени, така и сканирани. Едното копие от хартиените оставете при свой близък, другото сложете в куфара си, а електронните изпратете на пощата си, за да можете винаги да имате достъп до тях.

Източник на информация: SofiaBileti.com

Няма подобни статии.

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар