Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Берлин и джаза

15 април 2011 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

Берлин Тука са отсядали Дюк Елингтън, Луис Армстронг, Лу Рийд и Ела Фицджералд; тук атмосферата е определено джазова, а духът на двадесетте на миналия век е пропит във всяко кътче. Това е хотел „Елингтън” в Берлин (самолетни билети на Air Berlin). Ако сте запален фен на уникалното съчетание от минимализъм в интериора и богата история, това е вашето място.

Сградата е в стила на 20те на миналия век, а по стените ще видите черно-бели фотографии от 50те и 60те – най-запомнящите се десетилетия за джаза. Стаите са модерно обзаведени, без излишни и натрапващи се мебели, а цветовата гама е мека и спокойна. Бялото преобладава, за да ви донесе тишина и почивка, докато се наслаждавате специално подбраните фотографии по стените.

Ресторантът на хотел „Елингтън” се казва „Льо Дюк”, и също ви предлага поглед към ерата на джаза. Меката светлина на няколко свещи и приятна, едва доловима музика, допълват богатото меню от специалитети. А винената селекция може да накара всеки французин да се изчерви от срам. Още един плюс е голямата тераса, на която да изпиете аперитива си.

„Елингтън” е един от малкото хотели, в които атмосферата на една толкова разнообразна музика като джаза, е претворена толкова синхронизирано. Изчистеният интериор предоставя възможността на детайлите да изпъкнат. С всички модерни удобства, като фитнес зала и конферентен център, това е идеалният избор, ако искате да видите Берлин по различен начин – дори и когато пътувате по работа.

Няма подобни статии.

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар