Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Бисерът на Пирин – Добринище

2 декември 2011 | Автор: aradia | Публикувана в Почивки

Добринище е това прекрасно градче, разположено в полите на величествен Пирин, при което веднъж посетил, туристът се връща отново и отново.Намира се на едва 6 км. от банско . Населението е около 2800 души, ангажирани професионално най-вече в туристическата област. Добринище е уникален с факта,че е заобиколен от 3 планини – Рила, Родопи и Пирин. Етимологията на името се търси в думите “добро” и “нищи” (разбирано като “прави добро”), което се свързва с лечебните свойства на природните извори.

Градът предлага уютни механи, доближаващи се до автентичния български стил и кухня. Може да намерите хотели в Добринище, които да отговарят на вашите критерии за гостоприемност и удобство. В същото време градът разполага с хотели и къщи за настаняване на доста достъпни цени през цялата година.Като пример мога да посоча къщи за настаняване на цени между 10 и 25 лв. на човек, като за тази символична цена бихте се насладили на искреното гостоприемство на домакините на къщата. Често те предлагат закуска в цената, която ще ви очарова с автентичния привкус на пиринския регион. Гостите на Добринище могат да отседнат и в спа хотелът в града, които предлага всички иновативни спа процедури.

Веднъж настанили се в приятна атмосфера в хотел в Добринище, гостите на града имат възможност да се насладят на изпъстреното с цветове градче и местност.

Добринище се слави като балнеоложки център още от римско време, като градът има значителна история. На територията са открити атрефакти от древногръцки и древноримски произход, датиращи още преди появата на тракийски племена по тези земи. Запазени са останки от римка и турска баня.
Не забравяте да посетите единствената в страната специализирана градина за еделвайси.

Връх Безбог и местността са живопистни, предлагащи красиви поляни за преходи през лятото и необятни бели върхове през зимата. Върхът се намира на 2240 м. над.вис. , като до него се стига с лифт от хижа “Гоце Делчев”, работещ целогодишно. На крайната точка на лифта ще откриете хижа “Безбог” и няколко малки заведения, които ще ви изкушат с топлината си през зимните месеци. От това място се разкрива красива панорамна гледка, като при ясно време се вижда Бяло море. Интересен преход от хижа “Безбог” е този до най-малкия град в страната – Мелник, като преходът продължава около 12 часа и се прави само с професионален водач.

Друга интересна дестинация в околността е манастирът “Свети Пантелеймон”, който се намира на 4 км. от Добринище.

Добринище със своите природни лечебни извори и красиви планински пътеки и ски писти е все още не толкова застроен и комерсиализиран, така че тази дестинация е един чудесен избор за лятната или зимната ваканция.

Подобни статии:

  1. Най-желаните дестинации за зимен туризъм в България Както всяка година, така и тази, темата за зимните курорти е актуална отново. Ако се чудите къде да прекарате почивните...
  2. Созопол – градът на Аполон Аполония, старото име на любимото ни курортно градче – Созопол е именуван от гръцките колонизатори през 7 в. пр.н.е., където...

Автор: aradia

Интересувам се от различни тематики и ми е приятно да пиша статии.

Този потребител е публикувал 9 статии.

Вашият коментар