Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Бум на пасажери на летище Франкфурт

23 юни 2011 | Автор: Minchev | Публикувана в Новини

Франкфурт. Концерът “Fraport”, който експлоатира летището във Франкфурт на Майн (FRA) съобщава за рекорден месец май. Броят на обслужените пасажери възлиза на 5,04 млн. За първи път през май е премината психологическата граница от 5 млн. обслужени притежатели на редовни самолетни билети, което представлява увеличение от 5,8% в сранение със същия период на предходните години.

Месец май 2011 г. е сполучлив и за други летища, оперирани от “Fraport”. Така например летищата в Анталия (AYT) и Лима (LIM) отбелязват увеличение на обслужените пасажери в двуцифрено процентно изражение, а общият брой на обслужените пасажери по всички, стопанисвани от концерна, летища нараства до 8,9 млн., което представлява увеличение от 8,1%.

За разлика от превоза на пътници, развитието на превозите на товари през май 2011 г. е негативно в сравнение с месец май 2010 г. Това до голяма степен се дължи на вулканичния прах от Исландия през април 2010 г., когато еропейското въздухоплаване беше блокирано, в резултат на което големи количества товари не можаха да достигнат своята крайна точка, а забавянето беше наваксано месец по-късно.

Така общият обем обработени товари на летище Франкфурт (FRA) намалява със 7,6% или 192.000 тона. Подобно е негативното развитие и на останалите летища, експлоатирани от “Fraport”, а като цяло то е 7,5% или 213.000 тона по-малко.

Няма подобни статии.

Автор: Minchev

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар