Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Времето Варна

11 май 2012 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Друго

Времето във физиката е основно понятие и в пространствено-времевия континиум е 4-то измерение. Има три пространствени и 1 времево измерения според Теорията на относителността. С него продължителността се измерва и на състоянията и събитията последователността. Едно от 7-те физични основни величини е времето Варна, но и много общо понятие е също, както и прогноза за времето. То от страна на поезията е обект на интерес, на психологията, живописта, религията и философията. Трудно е непротиворечиво и единно определение да му се даде, което всички тези области да удовлетворява.Периодичните събития още от древността и периодичните движения като стандарт служат за прогноза за времето и измерване. Примери за това са фазите на луната, въртенето около слънцето на земята, на махалото движението или на сърцето биенето.Календарът е основана на периодичното движение на небесните тела система за отчитане на време с големи промеждутъци, и най-вече Слънцето и Луната. Артефакти показват още от палеолита, преди повече от 12 000 години е била използвана Луната за отчитане на времето. Шумерската цивилицазия за отчитане на времето шестидесетичната система въвежда – 360 дни плюс няколко още, в една минута 60 секунди, в един час 60 минути и т.н.Юлианският календар е въведен през 46 г. пр.н.е., преди прогноза за времето, от Юлий Цезар – римския император. При него са по-дълги месеците от лунния цикъл и за следене на лунните фази той е неудобен, но много точно показва, за сметка на това, сезоните. Обикновените години 365 дни имат, а е високосна всяка 4-та година, което значи, че 366 дни има. Така 365,25 дни е на средната година продължителността.Времето, нужно за пълна обиколка на Земята около Слънцето, продължава от 365,25 дни малко по-малко и с течение на времето така постепенно календарът със сезоните се разминавал. Поради това папа Григорий през 1582 година въвежда Григориански календар, който е приет в повечето държави за официален през следващите столетия.Примитивни средства от дълбока древност са известни за измерване на времето Варна. В Египет с форма на T-квадрат устройство, от 1500 г.пр.н.е. времето измерва посредством сянката, която хвърля. Устройството на сутринта в източна посока е ориентирано. На обяд то бива завъртано да може и във вечерните часове сянка да хвърля. А прогноза за времето Варна са правели, наблюдавайки реакциите на птиците и животните.Слънчевите часовници, за да хвърлят сянка върху отбелязани знаци, използват гномон, които така са калибрирани, че всеки час да отбелязват. Слънчевите часовници времето само местно отбелязват. А редовното наблюдение на живота и някои птици и животни, на техните по-различни заденя от нормалното реакции, са определяли прогноза за времето.

Подобни статии:

  1. Лунна диета Лунната диета е една от най-популярните диети за ефективно, удобно и полезно намаляване на теглото. Тя е течностна диета, която...

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар