Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Всичко за Алексей Петров

16 февруари 2011 | Автор: chokoevsubmit | Публикувана в Друго

Алексей Илиев Петров се е появил на този свят на 23 април 1962 г. Започва кариерата си в МВР в Средното сержантско училище е Пазарджик на 14 години.

В продължение на дълги години Алексей Петров е служител на Националната служба “Сигурност” (НСС). Той напуска отряда на баретите в началото на 90-те години. По-късно той е сред учредителите на Съюза на бившите барети.

До 2000 година Алексей е член на борда на застрахователна компания “Аполо и Болкан”, а също и на застрахователна компания “Спартак” и “Средец М”, а по-късно и ЗД “Левски Спартак”. Тренирал е българския национален отбор по карате като именно покрай този спорт се запознава с Бойко Борисов.  Алексей Петров е член на консултативния съвет на Съюза за стопанска инициатива. Развива и академична си кариера по проблемите на сигурността, бил е учител в УНСС. Алексей Петров фигурира в управлението на Квон България, Лев интеркорпорация, Булпетролиум, Спартак-холдинг. По време на ръководството на Петко Сертов в ДАНС Алексей Петров бе специален съветник.  На 31 август 2009 година Алексей Петров напусна ДАНС.

На въпрос с какво ще се запомни последният му работен ден Петров отговори: “Ще запомня последния ми ден на мълчаливо несъгласие с основни тези и решения на премиера и неговия кабинет, вече ще се чувствам освободен от взаимното неудобство с премиера да сме в отношения на работник и работодател”.  На 10 февруари 2010 година Алексей Петров е арестуван по време на спец операция “Октопод”.  Според Министерство на Вътрешните Работи и прокуратурата групировката, в която членува и Алексей Петров, се занимавала с изнудвания, силово събиране на дългове и рекет, незаконно използване на лица за платени сексуални услуги, разпространение на наркотични вещества, незаконно придобиване на значителни финансови средства във връзка с дейността на “Кремиковци” АД в ущърб на родната икономика, пране на пари, търговия с влияние, укриване на доходи, неплащане на данъци и източване на ДДС от държавния бюджет.

Атентата срещу Алексей Петров

На 15 август 2002 г. срещу него бе извършен неуспешен атентат на басейна “Спартак” . На излизане от офиса си в плувен комплекс “Спартак” Петров е прострелян в гърдите и крака. По това време действащ главен секретар на МВР е настоящият министър-председател Бойко Борисов, който не криеше приятелството си с Петров. Според различни медийни публикации от онова време, Петров е  гласен за шеф на службата за Борба с организираната престъпност (БОП). Атентатът срещу него обаче е осуетила тези намерения. В последствие публиката научи, че този атентат е втори срещу Алексей след подобен от 1999 г., който обаче  се смята за случайност и ненасочен към него.

Няма подобни статии.

Автор: chokoevsubmit

Този потребител е публикувал 19 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар