Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Германия се нуждае от работна ръка

15 октомври 2011 | Автор: Staneva | Публикувана в Бизнес, Блог, Друго, Новини

В сравнение с миналата година безработицата в Германия през месец септември е намаляла с 8 процента, което е показател за излизането на страната от световната икономическа криза. На пазара на труда в Германия обаче се отчита висок недостиг на висококвалифицирана работна ръка, която ще трябва да бъде попълнена отвън.

Германия търси най-вече ИТ- специалисти, лекари, санитари, персонал за гледане на болни и възрастни хора. С такива кадри разполага и България. Най-важното условие за успех при кандидатстването за работна позиция в Германия е владеенето на немски език. В страната ни за разлика от много други владеенето на немски език не е рядкост и той се предлага интензивно като чужд език в образователните институции.

Друга атрактивна въможност за работа в Германия е сезонната заетост до четири месеца в годината, в областта на хотелиерството и ресторантьорството възоснова на договореност между българската и германската трудова администрация и след направена проверка за състоянието на германския пазар на труда. Не се изискват предварителни умения, както и езикови познания и няма пределна възраст. Агенцията по заетостта съвместно с Централата за чуждестранно и специализирано посредничество– Бон набират също така кандидати за работа като помощен персонал при обслужване на преместваеми обекти при провеждане на изложения, панаири, фолклорни фестивали и други. Офертата включва сезонна заетост до 9 месеца в календарната година,подслон и храна, осигурени от работодателя и адекватно заплащане.

Според федералната агенция по заетостта в Германия има недостиг от 150 хиляди висококвалифицирани специалисти и страната е готова да приеме работна сила от Източна Европа, дори ако кандидатите за работа не владеят немски, а само английски език.

Подобни статии:

  1. Работа в чужбина за медицински сестри Кадрите с медицинско образование са сред най-търсените в Европейския съюз. Освен частните клиники и болниците медицински сестри набират и старческите...
  2. Как да определим от колко калории дневно се нуждае тялото ни? Първата стъпка при определянето на индивидуален хранителен план е да калкулирате колко калории изгаряте за един ден; вашият общ дневен...

Автор: Staneva

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар