Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Готови… Старт!

24 декември 2010 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

Повече от 60 еко-автомобила се включиха в осемдесет и пет километрова надпревара за „най-чисто” возило. Ралито се състоя ден преди старта на ежегодното състезание на ветераните Лондон-Брайтън, като маршрутът бе наобратно – еко-колите тръгнаха от Мадейра Драйв, и завършиха в Лондон.

Готови... Старт!

Това бе първото състезание „Кола на бъдещето”. В него взеха участие автомобили с хибридни, електрически и нискоемисионни двигатели, а техни шофьори бяха рали-легендите Пади Хопкърк и Дейвид Ричардс (които караха Мини Купъри с различно захранване), бившият пилот от „Формула Едно” Пери Макарти и барабанистът на „Пинк Флойд” Ник Мейсън.

Преди ралито професор Стивън Глайстер заяви, че въпреки наличието на технологии за намаляване на емисиите на въглероден диоксид, производството на „зелени” автомобили е възпрепятствано от цената им. Според него, това, което пречи на развитието на пазара на еко-возила, е огромната разлика между цените на конвенционалните двигатели и тези, в които са интегрирани зелени технологии. Това означава, че докато съществуват двигатели, работещи с бензин и дизел, клиентите ще ги предпочитат само заради по-ниската им цена.

И докато тези технологии са все още преимущество, достъпно на малцина свръх богати екоактивисти, ралито ще се провежда ежегодно и ще привлича все повече внимание към наболелите проблеми на планетата ни, и към съществуващите решения. Ако нямате зелен автомобил, до Лондон можете да стигнете с някои авиокомпании, които се опитват да понижат вредните емисии от полетите си. Това ще оскъпи вашите самолетни билети, но поне ще знаете, че сте дали нещичко от себе си, за да направите въздуха по-чист.

Няма подобни статии.

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар