Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Детко хранене

26 януари 2012 | Автор: toto7766 | Публикувана в Храни & Напитки

Правилното хранене при децата е особено важно, за да растат и да се развиват, да бъдат здрави и жизнени.

Пълноценната сутрешна закуска дава на организма важни компоненти и връща енергията, която е необходима за функционирането на мозъка, обмяната на веществата и способността за концентрация. Редица изследвания показват, че деца, които сутрин не се хранят балансирано, през деня се чувстват уморени, изпитват глад, изгубват интерес към случващото се около тях, трудно се концентрират.

И тъй като малките ни съкровища са много подвижни, любознателни и емоционални, за да „попълват” енергийните си нужди и така да растат и да се развиват, се нуждаят от пълноценни детски храни. Ето и кои са ползите от първот похапване за деня: закуската.

Когато сутрин отвори очи, малкото човече не винаги е гладно. Чувството за глад настъпва примерно след около половин час. Затова не бързай със закуската, спокойно можеш да изчакаш малко, без да го насилваш да сяда веднага на масата разбира се, като предварително си съобразила часа за събуждане :) .

Ако детето не успее да закуси поради липса на време или на апетит, то и денят му няма да протича гладко: липсата на енергия заради пропуснатата закуска ще му попречи да се съсредоточи по време на заниманията в детската градина или в предучилищната група.

Подобни статии:

  1. Хранене на бебето Понякога се появяват проблеми, свързани с т.нар. скокове на растежа. Има периоди от развитието на бебето, когато нуждите от кърма...

Автор: toto7766

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар