Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Детски страх от лекари

14 декември 2011 | Автор: toto7766 | Публикувана в Здраве & Фитнес

Ако детето Страх от самия доктор. Бялата престилка, стетоскопът, очилата понякога могат да изглеждат доста плашещи, още повече, ако лекарят няма внимателен подход към детето.
• Никога не давай обещания, които не могат да бъдат изпълнени (от теб или лекаря). Не обещавай, че няма да има игли, защото в крайна сметка може да се наложи. А следващия път детето няма да ти вярва. Вместо това насочи вниманието му към приятното занимание, което го очаква след това – възнагради го с нещо любимо за него за това, че е било послушно:).
• Не се опитвай да го изиграеш – да му обещаеш например, че просто ще придружава братчето си/сестричката си в кабинета и изведнъж самото то да се окаже преглежданото. Така се създава неприятното усещане за измама и губиш доверието му. Нека детето вземе със себе си любимата си плюшена играчка, да си я гушка да я милва – така то ще се чувства по спокойно и уверено, можете да разиграете и сценка че играчката също отива при чичо доктор.
• Вероятно ще имаш много въпроси, които би искала да отправиш към специалиста. В суматохата най-вероятно ще забравиш и половината, затова преди насрочения преглед си запиши всичко, което те интересува и което би искала да знаеш. Така ще намалиш и продължителния престой в кабинета.

Няма подобни статии.

Автор: toto7766

Този потребител е публикувал 8 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар