Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Джокович успя да се наложи над Малис

4 ноември 2011 | Автор: georgi55 | Публикувана в Без категория

Светoвният номер едно спечели своя първи мач, след дългото отсъствие от корта заради контузия. Той излезе по традиция маскиран на корта заради Хелоуин и се наложи над Ксавие Малис със 6-2 4-6 7-5.

Във втори кръг на турнирът в зала в швейцарския град Базел сърбинът ще премери сили с един от квалификантите Тобиас Камке или Лукаш Кубот.

Джокович не бе играл официален мач повече от месец и въпреки това започна изключително уверено в първия сет, след като успя да направи два пробива в подаването на противника и демонстрира изключително атрактивен тенис на живо пред швейцарската публика.

Той даде само два гейма на Малис и така затвори първата част при резултат 6-2 в негова полза.

Втория сет бе много по-успорван, като лидерът в световната ранг листа не издържа на напрежението при 4-4 и сервисът му бе пробит от белгиецът.

Този пробив се оказа достатъчен за опонентът на Ноле да изравни резултата в сетовете, след като той задържа подаването си при 5-4 в негова полза.

В заключителната част, Джокович бе безпощаден и показа, че не случайно е спечелил 64 от мачовете си за сезона до този момент. Той дръпна с 3:0, а в последвалия гейм Малис получи контузия.

След като му бе оказана медицинска помощ белгиецът се върна на корта решен да се бори до край в тази среща и успя да смали преднината на сръбската звезда до само един гейм при 6-5.

Последваха три мачбола за Ноле, като още в първия той сложи край на битката и взе заслужена победа след 131 минути игра на кортовете в Базел. Ако Джокович продължи с отличните тенис резултати той със сигурност ще вземе поредната си титла през този сезон.

Няма подобни статии.

Автор: georgi55

Този потребител е публикувал 39 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар