Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Доспат, язовирът на мечтите ми

23 февруари 2013 | Автор: martin13 | Публикувана в Хоби

Искате ли да опитате нещо различно и приятно през настоящата си ваканция? Обичате ли природата, екологичния туризъм, риболов, улов на дивеч, живописни природни картини и кристално чисти въздух и вода? Всичко това и още много природни красоти можете да намерите тук в България край язовир Доспат.
Разположен в невероятната планина Родопи, съвсем близо до град Доспат, блести с кристалните си води един наистина огромен и внушителен водоем, който е чудесно място за почивка и притегателен център за хиляди туристи не само от страната, но и много идват от чужбина.
Знаете ли, че горите в този район са едни от най-ценните за страната ни? Те се простират на 270 хил. декара и представляват една трета от добива на дървесина на територията на Смолянска област, като общата стойност е 2,3 млн.лева. Внушително, нали?
Но да поговорим за възможностите да се отдадете на почивка и къмпинг край водите на язовира. Общината се е постарала да осигури на туристите нацепени дърва и пънове за огньове, а местата за къмпинг са наистина достатъчно, щом хиляди туристи идват всяка година в района.
За да останете за двадесет и четири часа тук, трябва да платите само 2 лв. такса. За да престои автомобила ви едно денонощие, сумата е отново толкова.
Какви са хората, които предпочитат този вид отдих? Най-различни. Тук ще срещнете и запалени риболовци, които обичат да прекарват часове край водите на язовира, и ентусиазирани ловни дружинки, които са тръгнали да търсят дивеч, с който е известен района.
Разбира се има и съвсем обикновени хора, които просто са избягали от задъхания град и търсят тишината и спокойствието на девствената природа. А край язовир Доспат със сигурност може да се намери така желаната почивка, чист въздух и приятни мигове. Убедете се сами като посетите това място и вземе със себе си приятелите и семейството. В Родопите е пълно с красиви места и язовири.

Подобни статии:

  1. Почивка на остров Родос през октомври- рай за шопинг маниаци Остров Родос е възприеман като чудесно място за шопинг маниаците, повече от земен рай, съчетаващ приказни плажове и прекрасна обстановка....

Автор: martin13

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар