Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Зашеметете гостите с пица

14 юни 2013 | Автор: t1sh087 | Публикувана в Храни & Напитки

Много често се чудим какво да приготвим когато имаме гости. Няма какво да крием от вас, но най-често един бърз, вкусен и изненадващ вариант би бил една голяма и прекрасна пица. Разбира се, добре е тя да не бъде обикновена, за да можем все пак да направим добро впечатление на своите приятели, познати или роднити, които са дошли да се видят с нас, а и похапнат вкусно, вкусна на нашата трапеза. Именно това е причината да ви представим рецепта за пица с четири вида сирене.

Това ястие е много специални и трябва да обърнете внимание на всеки един елемент ако искате да имате един добре изглеждащ, но и вкусен краен продукт. На първо място да набележим нужните продукти за приготвянето на пица с четири вида сирене. За тестото са ни необходими 300 гр брашно, 2 с.л. зехтин, сол и 20 гр прасна мая. Допълнително се нуждаем от чесън, зехтин, чери домати, доматено пюре, сол, черен пипер и риган. Маслините също не са за подценяване като добавка.

Но вие ще кажете какво да правим със сиренето. Не се притеснявайте, защото сега идва и най-интересната част от нашето бързо, вкусно и елегантно решение за гости. Най-подходящите видове са зоргонзола, гауда, пекорино и ементал. Тези четири варианта сирена ще направят вашата пица необикновена. Не се притеснявайте от миризливия характер на горгонзолата, тъй като той ще бъде смекчен от останалите ароматни елементи.

След като нашето тесто е вече приготвено и втасало за около 20-25 минути, добавяме всички гореспоменати добавки, без сираната, и запичаме на фурна нагрята до 250 градуса. Сирената се нарязват и смесват. Малко преди нашата пица да е готова, прибавяме ги и продължаваме да печем за около 10-15 минутки. Препоръчително е да намалим температурата на печката, за да не прегорим всичко. Готовата вече пица се оставя да поизстине за 5 минути. Имайте предвид, че тя е подходяща и най-добра за консумация веднага след като сме я извадили от фурната. Препоръчва се добре охладено бяло вино, но и червеното не е за подценяване. Бон епети!

Няма подобни статии.

Автор: t1sh087

Този потребител е публикувал 14 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар