Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

За автоключарарите и ключовете с чип.

12 октомври 2011 | Автор: Alexius | Публикувана в Друго

Ключ с имобилайзер?! Ключ с чип?! Всеки е чувал за тях, но много хора не знаят какво представляват всъщност и за какво служат. Имобилайзера (чипа) е измислен с цел защита на колата от кражба.

Чипа в ключа представлява малък електронен компонент който се намира в дръжката на ключа с който отключваме и палим колата. Когато поставим ключа в стартера, този електронен компонент (понякога прилича на малка ампула) изпраща сигнал към компютъра на колата и ако информацията която е достигнала до него е от правилния ключ, тогава колата може да запали.

Ако не дай си боже изгубите ключа от колата си, а нямате резервен, вариантите са 2. Първият е да се свържете с представителството на марката производител у нас и от там да си поръчате нов ключ, което освен, че ще отнеме време, ще струва и много повече отколкото ако се обърнете към специализиран ключарски център извършващ ключарски и автоключарски услуги, включително и изработка на ключ с чип, при изгубен оригинален такъв.

Повечето от фирмите предлагащи автоключарски услуги в София, нямат нужното оборудване за да направят чипа и се свързват с автоключарски център който може да извърши услугата. Така обаче цената която ще платите е доста по-висока от реалната стойност на услугата. Преди да поръчате услугата от ключар, попитайте каква ще е цената от няколко фирми предлагащи ключарски и автоключарски услуги, а не се „хвърляйте” на първите които ви кажат, че ще могат да го направят.

Фабрично колите се произвеждат  с няколко ключа, в повечето случаи 2 или 3. Това се отнася обаче за новите коли. Ако си купувате кола втора ръка, то вероятността продавача да Ви даде повече от един ключ е минимална. В такъв случай се свържете с ключарски център, който изработва и авто-ключове с чип. Цената ще е доста по-ниска сумата която ще Ви поискат от представителя на марката производител у нас.

Ако имобилайзера се е повредил и не подлежи на ремонт, има фирми които могат да изключат (изолират) имобилайзера и по този начин, няма да се налага да давате хиляди левове за нов фабричен имобилайзер и колата Ви отново ще е на Ваше разположение.

Използвайте услугите на фирми предлагащи Ключарски услуги, чиито ключари са членове в съюза на ключарите в България.

Подобни статии:

  1. Как да различим истинските професионални ключари от измамниците? Винаги, когато ви се наложи да потърсите специализирани ключарски услуги, които да ви помогнат да решите определен проблем, трябва да...

Автор: Alexius

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар