Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

За пелетите – кратко и ясно

27 юни 2012 | Автор: Kiril | Публикувана в Без категория

Пелетите наскоро нашумяха като средство за отопление, но какво представляват те ?
Пелетите са твърд горивен материал с цилиндрична форма ,със средни размери около 6х30мм. Те са екологично чист материал, защото се изработват от 100% дървесина или дървесни отпадъци, слепени с органичния материал – лигнин. Удобствата при отоплението с пелети са няколко или по точно :

1. Пелетите имат високо КПД(85-95%) и са много калорични(4300-5090ккал/г) , освен това поради качествата си пелетите изгарят почти напълно и не оставят почти никаква пепел сравнено с дървата или другите полезни изкопаеми.
2. Пелетите имат ниско съдържание на вода , те са много плътни и процента влажност при тях е 8-10% , това позволява по ефективното им изгаряне в котлите на пелети или камини.
3. Пелетите имат и ниско съдържание на пепел – както споменахме по-горе поради голямото си кпд и ниска влажност , при изгарянето си в котела или камината на пелети , остатъчния материал – пепелта е с най-ниски нива сравнено с други средства и горива за отопление.
4. Пелетите са екологичен продукт – при горенето на пелети в котела или камината , се намалят емисиите парникови газове и емисиите на въглерод във въздуха, като по този начин спомагме за опазването на околната среда .

Пелетите се използват ,често за гориво при котли на пелети , камини на пелети, печки на пелети и др. Често уредите за отопление с пелети разполагат и с удобно и автоматично подаване и изгаряне на пелетите , което допълнително спомага за уюта и удобството при използването им за отопление.

Няма подобни статии.

Автор: Kiril

http://www.feabg.com

Този потребител е публикувал 9 статии.

Вашият коментар