Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Зимните градини по света

18 октомври 2011 | Автор: modazadoma | Публикувана в Друго

Построяването на модерна зимна градина е тежък и креативен процес процес. Построяването на комфортна, стилна и едновременно с това надеждна и безопасна сграда, изисква дълги години опит и инженерни знания. Красивото място, което да бъде място за отмора и комфорт, да носи щастие дълго време на своите собственици, изисква обмислянето и взамането под внимание на множество характеристики и специфични особености на конструкцията.

Зимните градини от край време, може би през времето на Римската империя, са използвани за запазване на растения, които обичат топлина. В днешно време обаче, зимните градини са много повече от парник. Те се превръщат в неделима част от културни центрове, музей под открито небе, сгради с обществено значение и бизнес центрове. Обърнати на галерии, място за отдих, трапезарии  и дори офиси, тези постройки правят силно впечатление у всеки човек със уникалния си стил и обаяние.

Луксозните постройки бързо набират популярност в голям брой държави по света, използвани в различни дейности на бита – обществени, частни и дори промишлени сгради. Всеки един народ е внесъл свой собствен оттенък върху архитектурния стил и интериорния дизайн на зимните градини, построявани в съответната страна.

Зимните градини от Франция или чаровно назовавани “conservatoires”, са еталон за показност, тържественост и при това ефективност. Този стил е съхранил в себе си лукса на барока, възникнал във Франция по времето на Ренесанса. Мебелировка с извити крака, месингови детайли, големи огледала с резбовани рамки са просто част от разкошния интериор на градините във френски стил. Разбира се, аксесоарът, без който никоя френска градина не е завършена – Bergere – традиционен френски стол. Далечно напомнящ на хамак, той е хубаво място за общуване с любимите хора или просто отпускащо съзерцаване на нощния небосвод.

Англичаните обожават зимните градини, навярно повече от всички останали нации. Всъщност, 2 от основните 3 вида зимни градини, идват от Великобритания и са повлияни от английския строителен стил:

=Викториански зимни градини или както на английски казват “Victorian conservatories” – главна отличителна особеност е три- или петстранния преден прозорец. Тази градина символизира стабилността и устойчивостта на Ренесансова Европа;

=Едуардски зимни градини (Edwardian conservatories англ.ез.) – опростените строителни линии навяват за един малко по-народен стил, но претворил в себе си великолепието и мощта на бившата колониална империя.Характерна особеност в обзавеждането на зимните градини в Англия е използването на изкуствено състарена мебелировка в светъл или тъмен природен цвят на дърво.

Дори да не притежавате вила в Неапол, италианската зимна градина (conservatori итал.ез.) пак ще пасва перфектно към собствената ви къща, в повечето случай с южно изложение и малко над нивото на основната сграда. Стилът им прилича много на веранда, без стени, само с покрив. Но ако сте решили да изградите такава градина на място с по-суров климат, определено ще са ви необходими стени. Типично за интериора на средиземноморските градини е наличието на езеро в тях, италиански вази и скулптури и всичко това в бели, може и светли цветове. Голямото разнообразие на зелени, в повечето случаи цитрусови, допълват цветния декор на средиземноморските градини.

Чистота, Спокойствие, Подреденост – перфектно описание за германските зимни градини или както те ги наричат “wintergarten”. Характерна черта на постройките в този стил е употребата на природни материали. Германските зимни градини с лекота се вписват към архитектурата на всеки дом. Интериорът им е сдържан и суров, като характера на германците, но за сметка на това, отделните елементи в декора могат се боядисат в ярки цветове.

Подобни статии:

  1. Зимна градина – топли и приятни вечери Зимните градини са спокойно и прекрасно място, местенце за отдих и комфорт. Всъщност, това е сграда, създадена да осигури място,...
  2. Зимните ни курорти България може да се похвали с изключително разнообразна, чиста (донякъде) и привлекателна природа.Само няколко десетки километра делят сивите градове от...
  3. Балконът – килер или комфортна зимна градина В не безизвестна фолклорна пословица се споменава, че “няма лошо време – всяко време е хубаво.” Всичко това, определено, е...

Автор: modazadoma

Този потребител е публикувал 14 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар