Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Зимните ни курорти

24 юни 2011 | Автор: simeon | Публикувана в Почивки

България може да се похвали с изключително разнообразна, чиста (донякъде) и привлекателна природа.Само няколко десетки километра делят сивите градове от морското крайбрежие и планинските хълмове.Не случайно това наше национално богатство ни лепна прякора „Швейцарията на Балканския полуостров“.

Туризма заема голям дял от нашата икономика, но като се заговори за него първото нещо, за което се сеща всеки са черноморските курорти.
Те за съжаление се превърнаха в пренаселени „градове“, предлагащи главно алкохолен туризъм, строителни площадки, бетонни хотели и напрегната обстановка вместо девствена природа и почивка.
Това което все още може да предложи красива природа и истинска почивка са зимните ни курорти като Пампорово, Чепеларе, Банско и Боровец. Въпреки че са зимни ски и сноуборд курорти напоследък предлагат все повече възможности за целогодишен туризъм.
По родните ни курорти може да намерите както скъпи хотели, угаждащи на всякакви капризи, така и евтини местенца с „нашенски“ цени. И като сме на тема цени – може би най-достъпните за Българи курорти са тези в Родопите: Пампорово и Чепеларе.
Далече са от столицата , но пък са предпочитани заради очарователната си природа.
Според статистики на Родопите има най-много слънчеви дни през годината.Това означава че Ви позволяват да се насладите на слънчева зимна почивка, вместо се ядосвате на мрачното и мъгливо време.
От това лято Чепеларе вече предлага и Bike Park за екстремните любители на колоезденето. В Пампорово пък може да се поразходите по красивите екопътеки. Така че зимните ни курорти всъщност не са само зимни.
Ако пък сте ревниви скиори или сноубордисти и чакате с нетърпение падането на снега, можете само да следите в реално време какво се случва по пистите на Пампорово и да чакате зимния сезон с нетърпение.

Подобни статии:

  1. Курортен комплекс Пампорово Модерен и различен във всеки период от време, Пампорово представлява пъстра смесица от уютни хижи, история и култура...

Автор: simeon

Този потребител е публикувал 12 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар