Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Избор на сноуборд екипировка

6 юли 2011 | Автор: simeon | Публикувана в Почивки

Сноубординга е един от най-бързо развиващите се световни спортове. Появи се на белия свят преди не повече от 20 години и малко след това се превърна в олимпийски.
През последните години освен спорт, сноуборда се превърна в мода и начин на живот. Точно това кара все повече тинейджъри да се насочат към този спорт.
Ако и Вие сте се запалили по този спорт, но все още не сте се екипирали, тук ще намерите полезна информация за подбора на подходящото оборудване.То ще улесни многократно първите Ви стъпки в този екстремен спорт.
Понеже времето в Българските планини е доста сурово, ще започнем с дрехите.
Задължително е да имат водна мембрана минимум 5000мм. Колкото по-висока е, толкова по-добре.Тя показва до колко материята е непромукаема. Максимума е 15000мм.С нарастването и цената също се увеличава. Качествените дрехи не са за пренебрегване, защото ще Ви държат сухи, дори след множеството падания и търкаляния по снега.
Идва и най-важната част: самия сноуборд.Има 2 основни типа рейсърски и фрийрайд/фрийстайл.
Рейсърските се карат главно от професионалисти в слалома и паралелните дисциплини. Там дъската е по-издължена и по-тясна. Автоматите се наричат „твърди“ и са коренно различни от другите. Карат се с обувки, много подобни на скиорските.
Фрийрайд сноуборда, въпреки че отново се използва от професионалисти е много по-разпространен и по-подходящ за начинаещи.
Добре е да се спрете на този тип.
Дъската трябва да Ви стига до брадичката на височина (за 180 см ръст е подходяща 157см дъска). Обувките си имат параметър „твърдост“.Скалата е от 1 до 10 и за начинаещи е най-добре да са от по твърдите -7,8. Единственото, на което трябва да обърнете внимание при автоматите е кората. По-високите кори ще са Ви много по-удобни като за начало.
Вече сте заредени с необходимата информация и пистите чакат само Вас.

Няма подобни статии.

Автор: simeon

Този потребител е публикувал 12 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар