Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1846 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Предназначение на изгребните ями

29 юли 2015 | Автор: teddyn1 | Публикувана в Бизнес
септична яма

септична яма

Изгребните ями служат за отвеждане на фекални води от различни обекти, които могат да са от хотели, фамилни къщи, жилища и така нататък, които не могат да се заустят в действаща канализация.

Какво представлява изгребната яма

Тя представлява съд, който се състои от няколко входа, но без нито един изход. Заради факта, че няма изход се извършва принудително изпразване посредством различни фекални машини за тази цел.

Каква е общата практика

Най-често това, което се прави е изграждане на изходящи тръби, както и скрити помпи, с помощта на които изпразването на ямите се осъществява макар и незаконно. Практиката показва, че това се извършва или при много силни валежи, лошо време, или в малките часове.

Резултатът не е добър за околната среда, повърхностните слоеве на почвата и за подпочвените води, които изключително много се замърсяват и отравят.

Водоплътни изгребни ями

Изработката на водоплътните изгребни ями се прави от пластмасови материали от много високо качество като в зависимост от дълбочината, финансовите възможности на дадения клиент, както и не на последно място от обема, те се правят с различна дебелина.

По принцип формата на изгребните ями е цилиндрична, това се предлага масово, тъй като тя има множество предимства. На първо място цилиндричната форма на ямата осигурява по-голяма сигурност и надеждност по отношение на натоварването, на което тя е подложена, което включва постоянно напълване и изпразване. Натискът и постоянното движение на земните пластове също оказват въздействие.

Естествено клиентът може да избере и друга форма на изгребната яма- предлага се правоъгълна, триъгълна и крадратна, като самата форма зависи от множество фактори като предпочитания на клиента, обект, терен и така нататък. Най-често можете да поръчате изработката на изгребна яма на фирма специализирана в изграждане на пречиствателни съоръжения. Препоръчват се изгребни ями с форма на цилиндър, както вече споменахме, заради по-голямата им издръжливост и надеждност, която осигуряват, но това не означава, че не може да се изгради изгребна яма с форма, която да отговаря на особеностите на терена на клиента и така нататък.

Подобни статии:

  1. Предназначение на мотофрезите Мотофрезата е предназначена за обработка на почвата преди сеитба. Необходимо е да знаем, че тя се използва, след като почвата...

Автор: teddyn1

Занимавам се със SEO оптимизация за търсещи машини - http://seoteo.info/. Поддържам свои фриланс проекти, както и работя в уеб дизайн студио.

Този потребител е публикувал 83 статии.

Вашият коментар