Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Историята на Рибарица

2 юли 2011 | Автор: taloveca | Публикувана в Почивки

Рибарица е в подножието на Тетевенския Балкан, намираща се на 130 км от София.  Ежегодно, пътешественици от България и света посещават балканското село, за да се полюбуват на свежия въздух на 600 м надморска височина, а също и на шанса за чудесна и уникална отпуска в някой от всички малки и големи частни вили, които се предлагат от жителите на селото.

Рибарица се намира на река Бели Вит, в която гостуващите могат да ловят пресни балкански пъстърви и други планински речни риби. В селцето има множество механи, където “приятелите” на курорта могат да опитат местните рибни и други традиционни специалитети.

Като се изключат риболова и туризма, хора от всички краища всяка година се събират в Рибарица за почитането на паметта на Георги Бенковски (на 25 май), когато се разиграват исторически сцени от последните дни на Бенковски преди залавянето и убийството му в местността „Костина”.

Наред с богатата гама от типично битови български къщи и хотели, за по-претенциозните гостуващи на селото има и съвсем авторитетни хотели със Спа, басейни и доброто оборудване.

Уютните и прелестни хотели, вили и къщи в Рибарица се превръщат във все по-популярно място за провеждане на семинари, корпоративни сбирки, „тийм-билдинг”, както и за срещи на типичните асоциации и сдружения от нашата държава.

Най-честите туристи, които посещават Рибарица са от София. Те желаят да се махнат от натовареното ежедневие, от мръсния въздух, задръстванията и работата. Именно с това се различава курортното селце от големите градове.

През лятото може да се изкефитеголемия брой басейни, които са стриктно поддържани, а също така и местните водни вирове с уникалните скали.

В зимния сезон, когато има голямо количество сняг, може да покарате ски на пистата, която си има и чайна! Трудно ще се срещнат хора, които са гостували в Рибарица и са останали огорчени. Живущите също са много приветливи и ще ви помогнат с каквото могат.

При всички случаи трябва да посетите и местността “Костина”, която е идеално място за барбекю на открито.

Прекарайте една чудна ваканция със семейството си или с вашите приятели в курортното селище Рибарица!

Няма подобни статии.

Автор: taloveca

Този потребител е публикувал 40 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар