Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Историята на сините дънки в Америка

6 март 2013 | Автор: Цветелина | Публикувана в Мода

АмериканскиМного хора не са наясно, че корените на сини дънки са Америка. Те са символ на всичко, което Америка е трябвало да бъде: свобода. Почти е невъзможно да се направи разграничение на социалния и икономически статус на всяко лице, облечен такъв чифт. Те са изобретение на Джейкъб Дейвис. На 7 май 1873 патента за тях е направено Патентното и търговски марки на САЩ. Той също е измислил занитени джобовете.  Този стил също е патентован, но не от него, защото е струвал с 68 $, но Дейвис е нямъл, за това друг американец е закупил този патент. Т

За следващите 25 години, собствениците на тези 2 патента, стават изключително популярни сред работническата класа със сини си дънки. Те са известни с тяхната здравина и трайност. Веднага след изтичането на патента и правата, ‘изобретението’ става обществено достояние и много компании са започнали производството на сини дънки. Защото в 19-ти век те са били носени от работническата класа и са символ на трудовия човек. По-богатите, разглезени членове на обществото не носят дънките през тази епоха. По време на Втората световна война, сини дънки придобива популярност в чужбина, че са носени и предпочитани много години в Америка.

Тяхната популяризация

Чужденците се възхищават на панталоните, носени от американски войници. Крайният резултат е, че те вече не са само американски. Европейци и други чужденци могат да се възползват от предимствата на здравина. Малко след Втората световна война, те стават международно признати като трайни и  удобни панталони и продажните им скачат до небесата. Тези дрехи са символ на бунтовниците по време. По-младите ги носели докато, по-възрастното и по-консервативно поколение не. Революжията на това облекло е било най-вече през 60-те и 70-те години, тъй като те са били хита между всички панталони. През 1980-те когато дизайнерите започват да създават и етикетират собствените си дънки. Именно този период от време се засилва най-вече „синята мода”. Продажбите им скачат до небето през настоящото десетилетие. Втози момент те са приети толкова силно никога не е било.

Възхода им пада

Губят популярност в десетилетието след 80-те години. Причината за това най-вече че деца, ругаят дрехите които носят техните родители. Докато все някои от децата на родителите ги носят, те трябва да бъдат различни от традиционните. Производители е трябвало да променят дизайна на своите проекти, за да ги направят малко по-различни и предизвикателни. Те все още продължават да се правя и носят най-вече поради тяхната здравина. С това те се предпочитат от бедните и богатите.

В момента дънки са на мода и се завръща производството при което присъстват елементи на старите дизайни. Тук може да видите тази Американка мода. Те са фрагментирани в резултат на моделите от последните две десетилетия.

Ако имате нужда от допълнителна информация за тях и много други модели, вижте ТУК. Много хора не са наясно с корените им, които всъщност са в Америка.

Подобни статии:

  1. Нуждата от по-добри торове… историята едва сега започва Вече на всички нас е ясно, че света се нуждае от все повече храна и то качествена храна. С все...
  2. Историята на едни от най-успешните бебешки колички – Jane Историята на Jane (Хане, ударението е на първата сричка) започва през 1932, когато на г-н Мануел Хане (Manuel Jane Vidal)...
  3. Историята на Рибарица Рибарица е в подножието на Тетевенския Балкан, намираща се на 130 км от София.  Ежегодно, пътешественици от България и света...

Автор: Цветелина

Ако ме питат, сега кой ден сме днес, аз ще отговоря - Днес, това е любимия ми ден. Светът ни предлага толкова много неща, само трябва да имаме очи да ги видим! Всеки чува, само това което желае, всеки прави само това, което иска да получи и всеки, който не вижда красотата и не намира щастието, е само защото ги търси само там където ги няма!

Този потребител е публикувал 1 статии.

Вашият коментар