Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Йога

3 юли 2012 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Здраве & Фитнес

Всеки може с йога да се занимава, независимо възрастта си, религиозните убеждения и здравословното състояние, стари и млади, здрави и болни – да извлекат полза всички биха могли. Това е начин на живот, а не теория. Ако не сте опитвали мед никога, няма да разберете, че медът е хубаво нещо, докато не го опитат,е колкото и да ви убеждават. Когато започнете да практикувате – ползата ще забележите сами.

Прилагайки петте основни принципа на йога, човек ще подобри и съхрани здравето си, младо и гъвкаво ще стане тялото му, умът – концентриран и спокоен, а душата радостта и покоя ще изпита, които вътрешно присъщи са. Човек на практика ще разбере какво означава всичко това и в живота своята най-важна цел ще открие – себе си да познае.

Системата за вътрешно щастие и здраве включва:

  • Правилно дишане;
  • Правилно упражняване на тялото;
  • Правилно хранене ;
  • Правилно релаксация;
  • Положително мислене и медитация.

Първият аспект е правилно упражняване. Физически тялото да се движи е предназначено и физически упражнения да извършва. Ако начинът на живот на мускулите и ставите достатъчно движение не осигурява, с течение на времето болки в тялото се появяват и се разболява. Има спортни съвременни дисциплини, които да развиват мускулите на тялото. В йога като превозно средство на душата се възприема тялото. Физическите упражнения не само върху тялото въздействат, имат върху човека и холистично въздействие – укротяват емоциите, балансират, духовните и умствени способности разширяват.

Вторият фундаментален аспект на йога е правилното дишане – учи как на белите си дробове максималния капацитет да използваме и как дъха си да контролираме. Практикувайки йога, човек контрол върху дишането придобива, а и върху ума от там. Когато е забързан дъхът, разсеян и напрегнат е умът. Успокоявайки дъха – се успокоява умът. Правилното дишане бавно, дълбоко и ритмично се извършва. То жизнеността увеличава и ума прояснява.

Повечето хора малка част от капацитета на дробове си използват. Те плитко дишат и гръдния си кош едва разширяват. Раменете са прегърбени, болки на гърба и врата в горната част имат и необходимото количество кислород не доставят на организма си. За да се отстранят тези проблеми, пълно йога дишане да се практикува е важно.

http://napred.bg

Подобни статии:

  1. Тренировки и бременност За повечето жени майчинството е един от най-щастливите моменти в живота. Сред най-често задаваните въпроси е може ли бременната жена...
  2. Минерална вода за здраво тяло Да сте чували поговорката „Ти си това, което ядеш”? Сега ще измислим нова поговорка – „Ти си това, което пиеш!”....
Няма коментари » Ключови думи:

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар