Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Какво означава Hi Fi?

5 март 2012 | Автор: Андон Иванов | Публикувана в Друго

Често срещаме върху техника надпис Hi Fi, особено на новите телевизори с добри тв тунери, но дали някой знае какво значи това наистина.

Всеки производител може да си съчини нещо и да го напише като екстра на техниката си, за да вдигне цената. Ако срещнем върху говорители за кола или система за озвучаване към вашият супер телевизор с вграден ТВ тунер за домашни условия надпис Hi-Fi това по принцип значи, че произвеждат високо честотен звук. Нека обясним какво значи това. В аудио техниката се срещат три вида честоти.

Първата е ниската честота, позната още като басова, за нейното възпроизвеждане се използват говорители с по дебела мембрана, по рядко мембраната се свива, но по голям ход прави, така се възпроизвеждат ниските честоти. Ако не искате сами да си го направите може да си купите някой суб-буфер.

Следващата честота е най-популярна и разпространена. Почти всеки високо говорител има възможност да възпроизвежда звук с такава честота.В последно време на пазара излязоха говорители, които могат да възпроизвеждат звук и в трите диапазона. Популярни са, защото по този начин се спестяват пари от взимане на всички говорители.

Примерно, ако искате във вашият автомобил да сложите аудио система и искате да се вместите в някакъв бюджет пък и нямате място да поставите поне по 2 говорителя от всеки тип, една система с трилентови говорители ще ви свърши чудесна работа. Няма да се налага да имате Суб-буфер в багажника, който ви ограничавала пространството за багаж, и още много колони за различните чистоти. Така само с 4 говорителя може да озвучим един автомобил, влизайки в скромен бюджет и да се получи качествено и достатъчно силно озвучаване. Но най-качествените говорители си остават тези, които са само за една честота.

Благодарение на филтър, който да пропуска само високите честоти Hi-Fi примерно, говорителите възпроизвеждат много качествен звук, но естествено е, че дори и тези говорители са на цената на качеството. Все пак ако искате перфектно и силно озвучаване трябва да се изръсите много.

Няма подобни статии.

Автор: Андон Иванов

Здравейте, казвам се Андон Иванов и като почти всеки блогър и аз се занимавам основно с Блогване, Програмиране и SEO. Естествено, като всеки нормален човек обичам да гледам Филми, слушам Музика и от време на време да играя игри.

Този потребител е публикувал 110 статии.

Вашият коментар