Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Какво НЕ трябва да правиш при интервю за работа

14 март 2011 | Автор: cazzbg | Публикувана в Бизнес
  1. Отиваш неподготвен. В повечето случаи ще имате няколко дена да се подготвите за интервюто. Това е достатъчно време да се подготвите за интервюто. Припомнете си предишния опит, намислете си какво да кажете за себе си и проучете компанията, в която кандидатствате за работа. Внимателно прочетете въпросните обяви за работа, обърнете внимание на детайлите. Изровете колкото се може повече информация за бизнеса на компанията, колкото повече знаете , толкова по-голям е шанса да ги впечатлите.
  2. Външния вид е без значение. Всъщност не е така, когато сте на интервю, голяма роля играе първото впечатление. Не разполагате с много време да спечелите работодателите си, като се облечете официално е плюс за вас.
  3. Нямате какво да кажете. За работодателите e малко разочароващо да получават едносрични и безсмислени отговори. Говерете подробно с детайли, представете се в най-добрата си светлина !
  4. Говорите твърде много. Дайте възможност и на работодателите да говорят. Безкрайните монолози показват, че не сте добър слушател и не уважавете събеседника си.
  5. Драматизираш! – На никой не му пука колко си закъсал и колко пари дължиш. Ако започнеш да говориш за проблемите си, работодателите ще останат с впечетление,че си безотговорен и няма да ти дадат работата.
  6. Шегуваш се! – Интервю за работа, не е мястото, където да се правиш на забавен. Трябва да покажете, че сте сериозни, така че спестете шегите си.
  7. Лъжи. Никога не лъжи за квалификация, знания или съдебно минало. В днешно време компаните проверят служителите си преди да ги вземат на работа. Ако ви хванат никога няма да получите работата.
  8. Критикуваш предишния си работодател. Това е много популярна грешка при интервю за работа. Спестете си упреците към старата работа, никой няма да наеме човек, който недоволства.
  9. Скъси дистанцията с работодателите. Не се дръжте приятелски още при първото интервю. Говерете на „Вие“ , използвайте думи като „Господине“, „Госпожо“ и тн.
  10. Прекалите с личната информация. Мислите ли, че биха ви наели ако си признаете, че обичате да ходите по купони всяка вечер ? Вашия личен живот няма нищо общо с работата. Не говерете за неща, които не интересуват работодателя ви.
  11. Гризеш си ноктите, играеш си с пръстите и показваш колко си нервен. Дръжте се спокойно и покажете увереност, това ще впечатли работодателите ви.
  12. Дъвчи дъвки. НИКОГА не се появявай с дъвка на интервю за работа, това ще издразни работодателите ви.
  13. Носиш си храна. Това е невъзпитано и ще ви гарантира отказ за работата. Работодателя ви няма да иска да ви гледа как ядете или пък да ви изчака да свършите.
  14. Проява на неуважение. Дори и да не се съгласите, дръжте си езика зад зъбите. Както казах първото впечатление е най-важно , никой няма да наеме човек, който не уважава другите.
  15. Закъсняваш! - Ако закъснееш това ще покаже на бъдещите ви работодатели, че не ви пука толкова за работата. Не искате да излизате безотговорен в очите на бъдещите си работодатели , нали ?

Подобни статии:

  1. Търсите работа? Не правете тези грешки! Търсенето на работа също си е работа. За да се постигне положителен резултат в процеса на търсене на работа, е...
  2. Подходяща ли е за вас работата, която вършите? Вършенето на неподходяща работа води до потиснатост и отчаяние. Около нас е пълно с примери за хора, които мразят това,...

Автор: cazzbg

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар