Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Какво представляват електроуредите, наречени конвектори

8 май 2012 | Автор: dg_seom | Публикувана в Друго

Конвекторите са битови електроуреди, предназначени да се грижат за нашия домашен комфорт посредством правилното контролиране на стайната температура в нашия дом.

Въпреки, че изключително успешно се използват и през летния сезон, то хората ги предпочитат най-често през зимата, когато отличната им работа допринася за тяхното топло и уютно жилище.

Принципа на работа на самите конвектори е доста прост. Той използва спецификата на газовете да се олекват след нагряване. Така например затопленият въздух се издига в помещението, докато студеният слиза ниско към пода. Чрез този климатичен кръговрат се дава възможност на един конвектор да използва директно студен въздух, който да затопля и да препраща сред останалия в помещението. Процесът е постоянен и в момента, когато даден обем въздушни маси се охлади, то те биват затоплени и върнати в помещението, за да гарантират приятен климат за обитателите.

Сериозно предимство популярните конвектори получават и в ценово отношение. За разлика от скъпите климатици, то те са с доста по-ниска цена, което ги прави по-масово достъпни, което се счита за един от най-силните аргументи в тяхна подкрепа. Самите конвектори могат да се различават по няколко показателя, което е класифицирало и отделни типове такива уреди.

Според използваното гориво те могат да бъдат:
• Електрически конвектори – използващи електрическата мрежа
• Газови конвектори – използващи газ за работа
• Бензинови конвектори (не много разпространени у нас) – използващи бензин

В зависимост от принципа си на работа могат да бъдат:
• Конвектори без вентилатор
• Конвектори с вентилатор – допълнително ускоряващи затоплянето и охлаждането на въздуха в помещенията

В зависимост от своето приложение:
• Стенни конвектори – разположени на стойка на пода
• Подови конвектори – монтирани на стената

Днес използването на конвектори е масова практика. Най-разпространени си остават електрическите конектори с вентилатор, които са приложими, както през зимата, така и през лятото, осигурявайки комфорт и уют за обитателите на всяко жилище.

Един чудесен модел подобни електроуреди са популярните у нас конвектори Адакс.

Подобни статии:

  1. Какво представляват Value залозите Ако сте любител на залаганията по интернет сигурно сте чували за т.н Value залози, но замисляли ли сте се какво...
  2. Какво губим и какво печелим от онлайн търговията Въпреки, че в България онлайн пазаруването не е толкова развито, колкото в други държави, вече се броят на пръсти хората,...
  3. Когато се наложи демонтаж на климатик какво е най –добре да направим? Понякога колкото и да не ни се иска трябва да се местим в друго жилище. За мебелите наемаме хамали или...
  4. Какво означава Hi Fi? Често срещаме върху техника надпис Hi Fi, особено на новите телевизори с добри тв тунери, но дали някой знае какво...

Автор: dg_seom

Здравейте казвам се Димитър Георгиев. Професионален копирайтър съм. Ангажиментите ми са свързани с някои от най-известните SEO оптимизатори в България. Имам и собствена директория за статии Article-bg.eu,като можете да се свържете с мен през нейната форма за контакт.

Този потребител е публикувал 47 статии.

Вашият коментар