Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1846 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да избера добър сайт за оригинални маркови парфюми

26 април 2013 | Автор: airoso | Публикувана в Мода

От доста време наблюдавам теми в интернет от сорта на “Изпитани сайтове за парфюми” или “Парфюмни размисли и страсти” и се начетох на всякакви коментари относно българските сайтове за парфюми. Много от тези коментари са доста абсурдни или просто са написани с цел реклама на конкретен сайт. Това ме накара да се замисля колко много неща от сферата на онлайн продажбите на маркови парфюми, не са достояние до крайния потребител. За това реших да напиша тази статия, с цел да разоблича много от неетичните и нелицензирани онлайн магазини в България. С тази статия бих искал да отговоря на много от основните въпроси, питания и опасения, на които повечето от вас търсят отговор по темите, но не могат да намерят. Или по-точно “Как да избера добър сайт за оригинални маркови парфюми?”
От 5 години работя в фирма с дългогодишен опит с продажба и дистрибуция на оригинални маркови парфюми в България. За това време бих казал, че имам достатъчно голям опит, професионално мнение и добро познание за Българския пазар на маркова парфюмерия, както и за онлайн пазаруването. Като цяло онлайн търговията е сравнително нов феномен, който се разви изключително бързо в последните 10 -15 години. Този факт не подмина Българския пазар и в последните години се появиха страшно много сайтове за “оригинални” маркови парфюми. За жалост на потребителя много от тези сайтове предлагат реплики на известни дизайнерски аромати, с цел по- голяма печалба.
След значително изследване на много сайтове за маркови парфюми, в статията ми ще се опитам да ви дам напътствия как да се предпазите от нелицензирани и нелоялни онлайн магазини? Как да отсявате качествените от некачествените сайтове за маркови парфюми в интернет? И защо трябва да внимавате най-вече със сайтовете за маркови парфюми?
Как да разберем в кои сайтове се предлагат “ментета” по цените им?
Повечето сайтове, които предлагат “ментета” обикновенно цените на парфюмите варират между 20 до 40 лева на различни марки. Тези за артикули на други места цените им варират между 20 и 250 лева (Малко странно нали). Реалната им стойност е доста по-ниска и не се залъгвайте по намаления от сорта на от 90 на 30 лева или 60% – 70% отстъпка. Това е нереално, понеже много от марките си държат високи цени и никога не биха ги намалили толкова много, даже и да са Outlet, купени в доста големи количества.
Съвет: Проверявайте поне няколко сайта, за да сравните цените на продукта, който сте избрали. Ако някаде има много големи разлики в цените, по-добре се замислете дали е удачно да пазарувате от там.
Как да резберем в кои сайтове се предлагат “ментета” спрямо продуктите?
Основно продуктите, в сайтовете които предлагат “ментета” са обикновено най-големия милилитър. Обикновенно се предлагат в опаковки по 100 милилитра, но на някои марки най-големия милилитър може да е 90, 75 или пък 65 милилитра, в зависимост от парфюма. Обикновенно повечето парфюми имат от 2 до 4 различни милилитри в които се предлагат ( най-често 3 варианта – 30мл/50мл/100мл). Ментетата са предимно най-голям милилитър, понеже може да се продаде на по-висока цена и с по-голяма печалба.
Съвет: Ако не сте сигурни относно качеството на някой сайт, но искате да проверите, дали продуктите са оригинални, моя съвет е да си поръчате малък милилитър на ваш любим парфюм. Дори и парфюма да се окаже менте, поне няма да дадете много пари, колкото за най-големия милилитър.
Има ли фалшиви Комплекти на парфюми или продукти за тяло на известни марки?
В България почти НЯМА фалшиви комплекти на парфюми, които се предлагат заедно с продукти за тяло или някой друг рекламен артикул. Това е поради трудоемкостта за направата реплика на комплект, както и реплика на продукт за тяло. Изработването на такъв комплект изисква много време и доста разходи. Обикновенно всеки сезон известните дизайнерски къщи лансират различни комплекти на пазара. Сайт, който предлага различни комплекти и продукти за тяло е много по-вероятно да продава оригинални продукти, отколкото сайт, който предлага само и единствено парфюми.
Съвет: Въпреки че Комплектите са малко по-скъпи от отделен парфюм, винаги излиза много по-изгодно, от това да си купите отделно парфюм и продукт за тяло. В същото време свеждате до минимум рискът да се сдобиете с “менте”.
Как да разбера дали сайта и фирмата са надеждни?
Почти всички сайтовете за “ментета” нямат посочена фирма, Булстат (ЕИК) или адрес, а само номер за връзка. При наличието на такава детайли, вие много лесно можете да намерите допълнителна информация за дейността на фирмата. При липса на такава информация може да сте сигурни, че сайта не работи официално или поне не плаща данъци и не носи наказателно отговорност като фирма. Повечето фирми за оригинални маркови парфюми имат и официални магазини, така че можете да проверите качеството на предлаганите им продукти на място.
Съвет: Преди да направите поръчка, потърсете из сайта информация за фирмата, която ви обслужва. Също така проверете дали фирмата предлага възможност за касова бележка или издаване на фактура. Така ще сте сигурни, че пазарувате от реално съществуваща лицензирана фирма за продажба на маркови парфюми.
Защо цените в интернет са по-ниски от цените по магазините?
Отговора на този въпрос може да бъде отговорен изцяло с икономически перспектива. Сайтовете не плащат наем на търговска площ, заплати за обслужващ персонал, електричество, вода и отопление. Не трябва да осигуряват мостри на продукти, витрини или добре изглеждащ магазин. Разходите за малък магазин около 40кв.м в голям град са около 2000 лева на месец, а разходите за поддръжка на уеб сайт в интернет са само около 10 лева на месец. (Можете сами да си направите изчисленията колко по-изгодно е да продавате онлайн). Също така конкуренцията в интернет е доста по-голяма, понеже сайтовете се съревновават, не само с търговци от града в който са разположени, но и с конкуренти в цяла България. Следователно в интернет цените могат да бъдат значително по-ниски, от тези в магазините. Това не трябва да бъде изненада за никого, понеже почти всички големи фирми вече предлагат и онлайн пазаруване, което в много случаи е, както по-изгодно за клиента, така и по-доходоносно за самата фирма.
Съвет: Не се страхувайте да поръчвате през интернет. Това би могло да ви спести много време и пари. За жалост онлайн пазаруването не може да измести изцяло нуждата от магазини, където можете да изпробвате даден продукт или да получите професионално мнение и съвет.
Защо парфюмите най-често са обект на имитации и репликиране?
Основно марковите парфюми и дрехи са обект на имитации, поради високата им цена и голямата възвращаемост, която тези продукти носят. Парфюмите имат голям срок на годност, не са много обемни или тежки. Това ги прави лесни за дистрибуция и търговия. Друг фактор е, че много от имитациите се произвеждат в Турция, която е в непосредствена близост с България. Това прави пазара ни много атрактивен за предлагане на “ментета”. Обикновенно “ментетата” могат да бъдат закупени между 4 и 10 лева на едро и обикновенно възвръщаемостта им е двойна или тройна.
Съвет: На пазара се предлагат също така и доста ефтини, маркови и качествени парфюми, които можете да намерите на цени между 20 до 40 лева за парфюм (колкото да си купите имитация на известен парфюм). Такива марки са примерно Benetton, Elizabeth Arden, Just Cavalli, Iceberg и Diesel.

В България интернет пазаруването ще се развива все повече и повече, като тенденцията е добрите онлайн магазини да се отсеят от останалите. Много повече хора ще се насочват към онлайн пазаруването, като лесен, бърз и евтин начин за купуване на продукти. Много хора пазаруват от чуждестранни сайтове, с цел да намалят риска от фалшиви продукти, но въпреки това цените в българските сайтове са по-ниски и обслужването е по-бързо.
Като цяло смятам, че българина е един ерудиран, образован и внимателен купувач, който сам може да прецени и отсее качественото, от некачественото. Много от информацията, която публикувам, за жалост не е достояние за повечето клиенти и хора, понеже основно специалисти в областа на марковата парфюмерия биха имали такива познания. Надявам се статията ми да помогне на много купувачи да се предпазят от нелицензирани и неетични продавачи и вземат най-правилното решение при покупка на маркови парфюми.

Подобни статии:

  1. Маркови парфюми с аромат на цветя и плодове Не винаги покупката на маркови парфюми е обвързана с голяма сума пари. В сайта или по- точно онлайн магазина parfiumbg.com...
  2. Дамски парфюми – никак не лесен избор Съвременната жена трябва да се чувства и изглежда добре. За целта трябва да използва качествени маркови парфюми и козметика. Хубавият...
  3. Онлайн парфюми Здравйте попаднахте на най-точното място, а именно в свта на парфюмите голяма колекция от онлайн парфюми мъжки, дамски, уни секс,...
  4. Как да намерите перфектните парфюми за вас? Ако си търсите парфюми със страхотен аромат, но не желаете да харчите много пари за тях, тогава следвайте тези прости...
  5. Парфюми – подарък, с които няма да сгрешите Когато става въпрос за купуване на подаръци, марковите парфюми са винаги най-подходящият избор, който всеки от нас може да направи....
  6. Защо да избера сайт с CMS система вместо с индивидуална(custom) Изработката на сайта в миналото се е смятало за един бавен и време отнемащ процес. Но с развитието на технологиите...
  7. Превърнете в забавление изборът на парфюми и козметика Знаете ли точно по какво можете да определите дали едни парфюми са мъжки или дамски? Обикновено по формата на бутилката...
  8. Парфюми и козметика за всички истински мъже Колкото и да отричат мъжете също са суетни. И те като жените искат да изглежда добре и полагат грижи за...
  9. Най-големите италиански дизайнери на парфюми Най-големите дизайнери на парфюми в света винаги са вълнували обществеността и при новината за представяне на нов аромат духовете се...
  10. Парфюми Привличащи Жените Изборът на парфюм се оказва голямо предизвикателсвто за някои хора. Търсенето на аромати привличащи жените може да изгори носа ви...

Автор: airoso

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар