Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да изберем подходящо лепило за плочки от естествени материали

20 юни 2011 | Автор: markitanet | Публикувана в Без категория
лепила за плочки

лепила за плочки

Когато започвате работа, важно е изберете правилният тип лепило за плочки. Това ще ви спести много разходи и неудобства в последствие. Няма нито едни плочки, които да могат да се лепят с всички видове лепила. Затова подбирайте внимателно.

Не купувайте лепило за плочки, водени от ниската цена. Избягвайте комбинираните лепила, защото те са с по-ниска ефективност отколкото отделното лепило за плочки и варовия разтвор.

Придържайте се към популярните марки, а също и към утвърдени магазини.

Ако ще облицовате дърво, имайте предвид, че то изисква по-гъвкаво лепило, което няма да се повреди, ако дървото се свие или разшири.

Бъдете много внимателни, когато избирате лепило за плочки от естествен материал – мрамор или гранит. От изключително значение е то да е с подобен цвят на този на плочките. Ако те са от черен гранит например, ползвайте черно или тъмно сиво лепило. За бял мрамор и стъклокерамични плочки вземете бяло.

Естествените каменни плочи се оцветяват лесно и трябва да ги фиксирате и обработвате внимателно. Пробвайте да ги запечатате преди варовия разтвор.

На пазара се предлагат и лепила с ускорено действие. Те са качествени, но ако нямате опит в лепенето на плочки, може би не е добра идея да ги ползвате. Особено в горещ, летен ден. Ще се изненадате, когато видите как лепилото за плочки е изсъхнало върху тях в мига, в който сте го нанесли.

 

Подобни статии:

  1. Идеи за плочки за малки бани Фаянсовите плочки, които изберете за пода на банята, обуславят цялостното впечатление за обзавеждането. Предпочетените плочки биха могли да направят банята...
  2. Ремонт на баня – монтаж на вана При ремонт на баня, все повече хора започват да търсят фирма, която да може да извърши и монтаж на вана...

Автор: markitanet

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар