Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да спестим парите от нов автомобил

28 октомври 2011 | Автор: Syncro | Публикувана в Бизнес

Ежедневието ни налага все повече да се придвижваме с автомобил и то личен. Не е възможно да поддържаме бизнеса си или личния живот без наличието на МПС. Естествено всички ние се стремим към закупуването на чисто нов автомобил. Той е в гаранция, високо ефективен е, отговаря на екологичните норми и най-важното – в гаранция е. Иска ни се да плащаме колкото се може по-малко за допълнителните разходи, а какво по-скъпо от това да покриеш належащия ремонт.

Закупуването на чисто нов автомобил си има алтернатива. Нарича се тунинг! Всеки що годе разбиращ от автомобил ще ви потвърди тезата, че е по-добре да се закупи по-стар модел от последната година на производството му, отколкото нов модел от първите бройки. Става на въпрос за заводските дефекти, който се откриват при всеки един модел на всяка една марка автомобили. Тези дефекти се оправят в следващите години на производство. Счита се, че ако един автомобил се произвежда в периода 1991-1999г. то моделите произведени 99-а година са много по-сполучливи от тези произведени 91-92 година. Друг важен фактор е обезценяването. Чисто нов автомобил веднага след закупуването му се обезценява с около 20%. С течение на времето и изминатите километри този процент се увеличава.

Тук се намесва тунинг-а. Да кажем, че вече сте закупили любимия автомобил. За сега единственото му предимство е евтината му поддръжка. Но защо никой не ни заглежда от тротоара, а се обръщат след новите автомобили? Това лесно може да се промени. Благодарение на автомобилния тунинг личния ви автомобил може да се превърне от безличен участник в движението в притегателна сила за малки и големи. Със малки финансови средства може да постигнете уникални резултати. Формулата на успешен тунинг е следната: хубава боя, ниско окачване и големи джанти. Изпълните ли я положителния резултат е гарантиран. Тук за разлика от закупените от официалните представители за страната модели няма да ви отпадне гаранцията, ако “поровичкате ” по автомобила си.

Поле на изява много. Вие сами решавате в коя посока ще развивате тунинг проекта си. За тези които искат повече мощност могат да прибегнат към най-безболезнения метод, а именно чип тунинг. На българския пазар присъстват достатъчно на брой фирми, които могат да предложат оптималният вариант за вашият двигател. За напредналите са вариантите с импортването на по-мощен двигател, добавяне на турбо или NOS система …. ограничения няма.

За не толкова фанатизираните тунинг майстори са методите с добавянето на различни тунинг аксесоари. Просто намерете подходящия онлайн тунинг магазин и поръчайте необходимия елемент за вашия модел автомобил.

Внимание! Тези методи са препоръчителни за рамките на Република България. В по-добре развитите страни автомобилния тунинг е хоби.

Няма подобни статии.

Автор: Syncro

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар