Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как се чисти фасаген?

18 октомври 2011 | Автор: markitanet | Публикувана в Хоби

Фасагенът е фасадна боя с множество достойнства – стяга се бързо и въпреки че за разредител се използва вода, е много издръжлива на всякакви атмосферни условия. Бързото му изсъхване обаче създава известни неудобства. Особено ако не сте спец по боядисването, а просто сте решили да се пробвате. Това със сигурност означава пръски фасаген по дограмата и пода.
„Какъв под? Нали фасагенът е боя за външни стени?” Правилно. Затова и много често се използва за боядисване на неостъклени тераси. Та ако сте забравили да покриете пода на терасата с найлон, после трябва да търсите начин да го изчистите.
Първият важен въпрос е от какъв материал е подът?
Всяко покритие, различни от мозайка или мрамор, може да бъде почистено с препарат за основно почистване след ремонт. Слагате необходимото количество препарат – пише го на опаковката – изтърквате и готово. Нито фасагенът, нито която и да било друга боя ще успеят да им устоят.
Какво да правите обаче, когато подът на терасата е мозайка или мрамор? Не можете да използвате препарати, защото киселините, които се съдържат в тях, ще развалят повърхността. Няма и как да превърнете пръските фасаген в нарочен ефект.
Някои специалисти препоръчват да ползвате амонячна паста. Нанасяте я върху изцапаните места и след това търкате с твърда пластмасова четка.
Как да изчистите фасаген от дограмата на прозорците?
Отново съветът ни е да се откажете от силните препарати за почистване след ремонт. С тях рискувате да повредите покритието на дограмата. Единственият ви изход е мокър парцал, много, много търкане и макетно ножче.
Успех!

Няма подобни статии.

Автор: markitanet

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар