Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Как да опростим процедурите по кандидатстване по европроект?

20 октомври 2015 | Автор: teddyn1 | Публикувана в Бизнес

Обикновено оценяването на даден европроект се извършва от специална комисия като критериите за самата оценка се съгласуват предварително.Понякога те са посочени в самите условия за кандидатстване по проекта.
Няма точни критериите, по които се прави оценката, те винаги са няколко и различни, но най- общо се базира на следните два критерии:
- Качество на проекта – като тук се включват следните показатели: проектът трябва да е съобразен с приоритетите на програмата, познаване на сферата на проекта, с нуждите на страната и на целевите групи, организация и нейния опит, методи и план за осъществяване на проекта, и т. н.;
- Партньори – квалификация, опит и умения на изпълнителите; възможност за осъществяване на проекта.
При финансовото предложение трябва да се спазва принципа- максимум резултати при минимум разходи, т. е.- разумност и ефикасност.
Как да опростим процедурите по кандидатстване?

На територията на цялата страна се провеждат поредица от срещи, които са част от инициативата „Научени уроци”. Тя се реализира чрез мрежата от 28 центъра за информация и популяризира Кохезионна политика на ЕС в България. На всички срещи са предложени промени в нормативната уредба, която през следващите 1 години ще регулира усвояването на европейските средства.
Представителите на всички общински и регионални администрации, на неправителствени организации, на всички училища и читалища, както и граждани са внесли основни искания и предложения за опростяване на процедурите при кандидатстване за европроекти, както и за уеднаквяване на правилата при по- различните оперативни програми, като например ПРСР , съкащаване на разплащателните срокове, предоставяне на по- високи авансови средства, електронно кандидатстване и помощ при подготовката на проектопредложенията.
Всички тези предложения за промени са получени от 28 области в цялата страна и тяхната цел е да се подобрят новите процедури и правила, които регулират системата за управление на средствата от ЕС за периода от следващите 15 години.

Подобни статии:

  1. Добри практики при кандидатстване за банков кредит Ако вече сте кандидатствали за банков кредит и не сте одобрени причините могат да бъдат страшно много. Като за начало...

Автор: teddyn1

Занимавам се със SEO оптимизация за търсещи машини - http://seoteo.info/. Поддържам свои фриланс проекти, както и работя в уеб дизайн студио.

Този потребител е публикувал 80 статии.

Вашият коментар