Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1846 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Косопад – лечение

24 април 2011 | Автор: zdrave | Публикувана в Здраве & Фитнес

За да се изяснят причините за косопада, преди всичко е необходимо да се направят изследвания от „А“ до „Я“. Често пъти косопадът се дължи на хормонален дисбаланс или заболявания на ендокринната система. След направата на комплексни изследвания и изясняване на причината се пристъпва към лечение, насочено към отстраняване на причинителя на страданието.

Пречистване на организма от токсини

Препоръчително е да се проведе процедура по цялостна детоксикация на организма.

Диетично хранене

Известен период от време (по преценка на диетолога) се консумира предимно млечна храна, зеленчуци и плодове. Месните произведения се изключват от дневния режим, както и захарните изделия, които са предпоставка за натрупването на шлаки в организма. Не се препоръчва консумацията на тежки пикантни храни, богати на тежки подправки, които допълнително натоварват храносмилателната система.

Психотерапевтична помощ

Ежедневният стрес, на който съвременният човек е подложен, може да изтощи до краен предел организма. Стресът, под каквато и да било форма, се отразява пагубно и е необходимо да се предприемат адекватни мерки за неговото предотвратяване.

Лечение чрез стимулиране на кръвообращението

Този метод срещу косопад има за цел да стимулира кръвообращението на кожата на главата, за да  се подсили корена на косъма. Постига се със специални масажи, разресване на косата със специална четка…

Лечебно гладуване

Практикува се в специализирани клиники и под лекарско наблюдение.

Лек от народната медицина

Ежеседмично главата се облива със солена вода и престоява 10-15 минути, след което се изплаква. Четири измивания месечно са достатъчни за благоприятното повлияване върху косата. Вместо готварска сол може да се използва детска урина.

Подобни статии:

  1. Ако страдате от косопад и сте подложени на стрес, Демир Бозан е правилния избор Медицинските статистики сочат, че много хора страдат от косопад на нервна почва. Ако и вие сте един от тях, не...

Автор: zdrave

Този потребител е публикувал 3 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар