Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Кувертюра или шалте за спалня

2 август 2013 | Автор: borrislava | Публикувана в Мода

Какво да предпочетем, кувертюра или шалте за спалнята?
Какъв цвят и модел да изберем, с какво да се съобразим?
За да намерим отговора трябва да знаем какво целим да постигнем. Практичност и удобство, стил и естетика или лукс и комфорт.
Каква е разликата между шалтето и кувертюрата? Шалтето се състои от три части – лицева част от основния десен, пълнеж от тънка вата и долна част (основа) от плат, който може да е различен от лицевата част. Кувертюрата обикновено се изработва от изкуствена текстилна тъкан с вградена вата.
Ако говорим за практичност и удобство шалтето несъмнено е по-удачният вариант. Подбрано в точната цветова гама и подходящ десен, то ще допълва интериора през деня и ще служи за завивка през нощта. За да е удобно и практично, да не запарва и да не предизвиква алергии лицевата част и основата му трябва да са изработени от естествена текстилна материя. Най-често използвана и с добри качества е памучната материя.
Шалтето може да е еднолицево или двулицево; едноцветно, двуцветно, в различни комбинации от цветове, фигури и прошивки. Препоръчително е цветово да бъде в синхрон с обкръжението в стаята и да съответства на нашия характер и лични предпочитания. Можем да подбираме от цялата цветова палитра, от десени с разнообразни фигури и прошивки с различни форми.
Ако държите преди всичко на стила – една висококачествена луксозна кувертюра, изработена от жакардов плат с красиви елементи, в цветова гама, която подхожда на интериора, несъмнено ще придаде елегантност и ще подсили естетичния вид на спалнята Ви. Като допълнение са достатъчни само няколко ефектни декоративни възглавнички. За целта луксозните кувертюри се продават в комплект с калъфки за възглавници в същия десен. Кувертюрите са обикновено в две-три преливащи цветови гами, разкрасени с оригинални жакардови фигури.
Когато говорим за лукс и комфорт, съвременните текстилни дизайнери са ни улеснили в избора ни като са разработили модели луксозни спални комплекти, включително и луксозни шалтета с великолепен дизайн. Клиентът има възможост да избира сред изобилие от спално бельо – сред колекции на доказани текстилни производители със защитена търговска марка, сертифицирани за качество и безвредност на материалите. Луксозните шалтета са изработени от висококачествени текстилни материи, с отлични свойства – плътни, бляскави, фини и приятни на усет. Най-често използваната текстилна материя за изработката им е памучният сатен. Той се счита за най-подходяща материя за този вид спални продукти, поради ненадминатата си мекота и блясък сред естествените материи.
Цветовете могат да варират безкрайно от снежно бяло, луксозно екрю до златисто бежово-кафяво, и дори до пролетно-летни мотиви в синьо и зелено. Срещат се и комбинации в класическото черно и червено. Красиви бродерии, шевици и оригинални форми придават допълнителна екстравагантност на моделите.
Луксозните спални шалтета са подходящи не само за луксозно обзавеждане, но са и скъп, полезен и оригинален семеен подарък.

Подобни статии:

  1. Corto Moltedo стил поп-лукс Марката Corto Moltedo е създадена от италианския дизайнер Gabrielecorto Moltedo, който интерпретира понятието за лукс в производството на чанти, създаване...

Автор: borrislava

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар