Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Луксозните жилища в Лондон

22 ноември 2011 | Автор: immobg | Публикувана в Бизнес

Според доклада на Knight Frank до 2016 година ценовия праг на луксозните жилищни проекти ще стигне до 108 хиляди паунда за кв.метър.

Това изследване в голяма степен показва в каква посока ще поеме пазара на суперлуксозни имоти, то обхаваща развитието в сектора за последните 10 години и се отправя към близкото му бъдеще.

За пръв път се публикуват цените на One Hyde Park, който е най-скъпият жилищен проект в света. Стойностите на жилищата там нарастват с развитието на строежа като в началото през 2006г. цената е била от 49 000 паунда/кв. м и достига до 80 паунда/кв. м през 2011г., като до момента са реализирани продажби за над 1,4 млрд. паунда.

В документите се разглеждат и елементите с с добавена стойност на проекта, поради които той е толкова привлекателен – марката Mandarin Oriental и нивото на услугите които са свързани с нея, архитектурата от небезизвестната компания Rogers Stirk Harbour + Partners и печелилият не една награда вътрешен дизайн от Candy & Candy.

Анализатори смята, че в близко бъдеще не ни очаква проект от ранга на One Hyde Park.Причината е, че вече трудно се намира капитал за спекулативни жилищни проекти, както и редките моменти когато локация като тази на Hyde Park се появяват изключително рядко.

Манията по суперлуксозните имоти набира скорост и вече обхваща и други места с концентрация на богаташи – Ню Йорк, Сингапур и Хонконг, но места с цени близо до тези в Лондон са малко.

Подобни статии:

  1. Счетоводни услуги Лондон Счетоводни услуги Лондон СЧЕТОВОДНИ УСЛУГИ ЛОНДОН, АНГЛИЯ Ако мислите че счетоводните услуги са ненужна дайност, която води само до допълнителни...

Автор: immobg

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар