Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1846 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Маркетинг

6 март 2013 | Автор: nqg0lowa | Публикувана в Без категория

Маркетингът е организационна функция и съвкупност от процеси за създаване, комуникиране и предоставяне на стойност за потребителите, за управление на взаимоотношенията с тях по начин, по който се облагодетелстват организацията и всички свързани с нея страни.
Фокусът от понятието е изместен от известния 4P модел(product,place,price,promotion; продукт,пласмент,цена,промоция). В основите на маркетинговата стратегия е насочеността към клиента. Неговите желания и потребности са на първо място. Надпреварата сред големите компании не е за най-добрия продукт,с ниска себестойност или оригинална дистрибуция,а за това кой ще накара потребителя да бъде щастлив и привързан към продукта.
Маркетингът е управленска функция за оптимизирането на връзката между търсенето и предлагането. Чрез него се извършват специализирани пазарни проучвания, разработки и предоставяне на консултантски услуги.
През последните години в България, големите организации започнаха да обръщат специално внимание на маркетинговите си стратегии. За това и пазара за маркетингови специалисти започна да се разраства. Заради пренаситеността на пазара от продукти и услуги, фирмите започнаха да търсят оптималния начин да достигнат връхните точки в продажбите,чрез задоволяване на нуждите на потребителите.
Аз съм в началото на образованието си по Маркетинг,но първото нещо, на което ни учат е това,че най-важни са потребностите на клиента.
С няколко думи, за да бъдеш успешен маркетолог трябва да умееш да общуваш с хората,да бъдеш в крак с нововъведенията,да си креативен и да вярваш в това,което можеш!!!
Тази статия участва в конкурса на Rave Marketing.

Подобни статии:

  1. Онлайн маркетинг за постигане на успешен бизнес. В случай, че се научим да ползваме различните способи за интернет маркетинг систематично е напълно постижимо да разширим разпространеността и...
  2. Софика Груп Ежедневната ни работа в контактния център на Софика Груп ни вдъхнови да дадем няколко полезни съвета за работата с клиенти...

Автор: nqg0lowa

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар