Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Мнението на Blagovest Georgiev за спама в Интернет

31 януари 2013 | Автор: social123 | Публикувана в Компютри

Всички сме чували за „спам“, но дали знаем какво означава и какви видове има? Blagovest Georgiev разяснява тази тема – „лоши“ хора ли са спамърите, каква е тяхната изгода от тази им дейност и възможно ли е да станем техни невинни жертви.

Blagovest Georgiev за имейл спама

Blagovest Georgiev твърди, че спама по имейл не е толкова лош като уеб спама. Имейл спамърите всъщност са убедени, че не вредят на никого. Те предоставят информация за продукта или услугата, които предлагат, и се надяват да го купите. Вярно е, че пълнят пощенската ви кутия с какви ли не предложения, но, кажете си честно, някой от тях наистина са интересни. Имейл спамърите рекламират своя продукт директно на вас, като се надяват той да ви се хареса, или да се хареса на някой от вашето обкръжение.

Blagovest Georgiev за уеб спама

Уеб спам е понятие доста различно от имейл спам според Blagovest Georgiev. Уеб спамерите нямат за цел да рекламират продукта си на вас, дори не смятат, че е нужно вие да знаете за техния продукт. Те вмъкват случайни коментари по темата, която сте развивал във вашият блог, и се надяват да получат линк към вашата страница. Те се стараят да убедят блогъра, че това, което са написали е истински коментар, написан от истински човек, който наистина е загрижен или заинтересуван от съдържанието на вашият блог. Понеже в повечето случаи се налага да получат одобрение на коментара си, те пишат възхитителни думи и използват подлост и лъжа, за да „минат между капките“.

Реални хора ли са уеб спамърите според Blagovest Georgiev

Blagovest Georgiev лансира тезата, че уеб спамерите съвсем не са добронамерени. Те продават връзки от вашият сайт, без дори да имат вашето разрешение, на техни клиенти. Уеб спамерите дори наемат хора – в повечето случаи това са хора, които работят ниско платена работа и имат нужда от допълнителни доходи, ученици или други техни познати със свободно време и нужда от пари. Лошото е, че не винаги продуктите, които рекламират във вашият блог без разрешение, са легални – понякога без да искате се оказвате свързан с уеб сайт, който предлага незаконни медикаменти или порнография.

Подобни статии:

  1. Вашият бизнес и интернет Здравейте! Несъмнено всеки бизнес се старае да бъде един от най-добрите в областта си. Интернет е най-доброто място за привличане...
  2. Уеб дизайн и интернет реклама Напоследък изключително много нашумяха понятия като уеб дизайн, лого дизайн и интернет реклама в България. Това е така, защото все...

Автор: social123

Този потребител е публикувал 4 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар