Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Мода за парапети

20 август 2013 | Автор: radi_georg | Публикувана в Друго

Модните тенденции при изработката на парапети днес са израз на непрестанно творческо въображение и практичност. Защото, освен да пази, парапетът има и ролята да краси вида на дадена сграда. Следвайки основните изисквания за безопасност и естетичност, производителите на парапети днес предлагат невероятна гама от тези важни допълнения към всяка сграда.
Дървени, стъклени, алуминиеви, иноксови, железни- това са най-често срещаните видове парапети, които могат да бъдат изработени и по индивидуални проекти на клиентите. Особено актуално е съчетаването на различни материали, което заздравява профилите и ги прави много изискани.
За да се избере най-добрият модел парапети, е необходима консултация със специалисти, защото за всяка сграда си има подходящи материали, които ще допринесат за нейния красив интериор и екстериор. Така например тежките железни парапети са противопоказни за модерните офис сгради, салони за красота или големи магазини, защото психологически въздействат отрицателно на клиентите и те избягват посещението на съответните места. Отличен избор за такива сгради са стъклените, иноксовите или алуминиевите парапети. Ако се съчетаят няколко вида материали, се получават невероятни форми.
Стъклените парапети например се свързват с представата за светлина и простор, така необходими в един офис или голям моден център. За пълнеж на такъв вид парапети се използва най-често стъклото триплекс, което е устойчиво на куршуми и при евентуално счупване не се разпилява на малки парченца, тъй като в състава му има добавена смола, непозволяваща на частиците да се раздробяват.
Съществуват различни монтажни техники за поставянето на стъклени парапети. Стандартният начин е чрез фитинги директно за плочата или пода, без да се използват т. нар. „крака” за парапети. По-скъп, но и по-практичен се оказва методът на страничното закрепване на стъкления пълнеж. Необходими са повече монтажни елементи, но пък си заслужава, защото с този вид монтаж се спестява място в интериора.
Стъклото отлично се съчетава с инокс или алуминий и така може да подобри общия изглед на една сграда или нейното вътрешно разположение.
Широко приложение днес намират и алуминиевите парапети. Тяхната по-ниска цена и високите им качества ги правят предпочитани от всички. Най-важното предимство на алуминия е, че не корозира и по него не остават следи, което прави поддръжката на алуминиевите парапети много лесна. Те могат да се оформят и в тип „Градина”, като специално се извият алуминиевите тръби и се получат красиви овални форми, върху които е удобно да се прикачат саксии.
Последен писък в модата за парапети са струнните – изградени са с иноксови въжета. Те са подходящи за външни и вътрешни ограждения. Когато се търси повече безопасност, могат да се добавят и елементи от други материали- дърво или алуминий.
С много топлина и усещане за природата даряват дървените парапети, чието предназначение е най-вече за тераси и стълбища на селски къщи, вили или на битови заведения.

http://www.gradevi.net/products.aspx?vid=5

Подобни статии:

  1. Онлайн аукционите – Мода, удобство или каприз? Сайтове за онлайн търгове са бизнес модел, при който участниците наддават над всеки продукт или услуга, която се предлага. Обект...
  2. Надеждните дамски боти отново на мода Понякога в стремежа си да бъдем различни, уникални и неповторими, модните дизайнери на дамски обувки надминават всички човешки очаквания, изобретявайки...
  3. Нова мода при чантите за лаптопи Каква мода може да има при една скучна, черна чанта с правоъгълна форма? Може и още как! Лаптопите са създадени...

Автор: radi_georg

Този потребител е публикувал 31 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар