Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1850 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Най-престижните университети в света

11 юни 2012 | Автор: aradia | Публикувана в Образование

Знаете ли кои са най-престижните университети в света? Държавите с най-добри учебни висши заведения са САЩ и Великобритания.
Ежегодно много авторитетни издания правят класации на най-престижните университети в света. В топ местата не попадат строго сегментирани учебни заведения, а най-вече стари с многовековна традиция в обучението университети.

Университетите са оценявани по няколко критерия като качество на преподаване, перспектива за кариерно развитие, подготовка на студентите и други.

1. Харвард
Смята се за най-добрият университет не само в САЩ, а и в света.
Откакто класациите съществуват Харвард винаги е бил на челните места. Университетът датира от 17 век и има дълга история. Тук са следвали 7 президента на САЩ, както и десетки Нобелови лауреати. Затова и средната цена на учебна година е над 30 хиляди долара. В Харвард възпитаници са поколенията на едни от най-заможните личности. Университетът също така се спонсорира често от родителите на своите възпитаници. Това е заведението, от което „произлизат” и едни от най-успелите личности в света.

2. Йейлс
Също се намира в САЩ. Води началото от 1700 година, днес има студенти от цял свят, един от най-добрите университети за изучаване на английски език, изкуство и култура. Както в повечето университети, и тук годишната такса е около 30 хиляди долара. За да се кандидатства трябва подготовка IELTS и TOEFL подготовка.

3. Кеймбридж
Годишната такса за обучение е около 5 хиляди лири за студенти от Европа, което е значително приемливо. Това е и най-престижният университет на стария континент.

4. Оксфорд
Основан е през 12 век. Той е най-старият университет в англоезична държава. Оксфорд често е обвиняван в елитарност.
5. Калифорнийски институт за технологии
Тук се получават знания по комп.науки, химия, физика, астрофизика и други. Чрез високите годишни такси се инвестира в развитието на изследователски и научни проекти, в които участват и студентите.

6. Империалски колеж Лондон
Води началото от средата на 15 век, като е бил духовна семинария. Също едно от престижните места за получаване на отлични знания.
7. Университетски колеж Лондон
Възпитаниците му са от над 100 държави от цял свят. Намира се в сърцето на Лондон. Основни дисциплини са в сферата на социалните науки и изкуството.

8. Чикагски университет
Сравнително късно основан – през 80те години на 20век с подкрепата на Рокфелер. От тук са произлезли 13 Нобелови лореати.

Подобни статии:

  1. Зимните градини по света Построяването на модерна зимна градина е тежък и креативен процес процес. Построяването на комфортна, стилна и едновременно с това надеждна...
  2. Lady Popular – игра за момичета В играта Lady Popular на различните етапи ще може дамата да се обучава и работи избрани различни професии. За да...
  3. Природната козметика “Natural being”от Нова Зеландия – революция в света на козметиката Информираните хора вземат интелигентни решения отправи послание Сюзън Xoл към всички жени и мъже. Преди 17 години, с двуседмично бебе...

Автор: aradia

Интересувам се от различни тематики и ми е приятно да пиша статии.

Този потребител е публикувал 9 статии.

Вашият коментар