Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

На ски в Банско

21 октомври 2011 | Автор: webmedia | Публикувана в Почивки

Банско е старомоден град, датиращи от Средновековието, което през последните две години се е превърнал в зимна дестинация, която може наистина да се състезава с Алпите.
Други ски дестинации в България, Румъния и Словакия не са успели да се вдигнат след падането на комунизма и поради това са неспособни да привлекат инвестиции, необходими за изграждане на модерна лифт система. Сред всичките си конкуренти, само Банско може да се похвали с такава съвременна лифт система и толкова голям брой луксозни хотели и апартаменти.
Недостатъкът до момента беше, че целият град е строителна площадка с кранове. Но вече все по—рядко можете да срещнете нещо подобно.
Банско засенчва така познатият ни и известен Боровец във всяко едно отношение. Там е най—дългият ски сезон  (от средата на декември до средата на май), а нивото на снежната покривка обикновено е около 2м. Каране в Банско ски е изненадващо добро. Пистите са наистина много добре поддържани. Има машини за изкуствен сняг и подравняване на настилката.
До началото на пистите се стига с кабинков лифт с 8 места. След като слеете от него достигате до ски зоната , която от своя страна е оборудвана с над 2500м влекове. Рядко ще видите опашка на въжените съоръжения, а пистите са достатъчно широки, за да поберат наплива от туристи през зимният сезон. В Банско имате възможността си наемете ски от световно известни марки. На където и да се обърнете ще те сблъскате със ски—гардероби, където ще можете да откриете това, което търсите.
Другото, на което можете да се насладите по време на своята почивка в Банско е уникалната кухня, която се предлага по симпатичните механи. Там често се организират шоу програми с фолклорна, жива музика и народни мотиви. Всичко това ще ви помогне да се докоснете до духа на България.
В последно време наплива от туристи през зимния сезон е много голям. Понякога е трудно да се открият места в хотелите, дори и една седмица преди почивката ви. Обикновено местата там са запазени за месеци напред. Поради тази причина ви съветвам да се доверите на хора, които могат да ви помогнат. Ние сме туристическа агенция ONETRAVEL и ви даваме възможността да си подарите една уникална отпуска, в най—добрите хотели в Банско. Нашият екип е съставен само от отбрани професионалисти, които имат огромен опит в сферата на туризма. Ще се отнесем индивидуално към всеки един от клиентите си, като му дадем това от което има нужда, а именно една незабравима почивка.
За тези, които още не са решили къде да прекарат зимните празници, ONETRAVEL, предлага различни оферти за прекарване на нова година в Банско.

Подобни статии:

  1. Зимните ни курорти България може да се похвали с изключително разнообразна, чиста (донякъде) и привлекателна природа.Само няколко десетки километра делят сивите градове от...

Автор: webmedia

Този потребител е публикувал 7 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар