Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

На ски в Боровец

21 октомври 2011 | Автор: webmedia | Публикувана в Без категория

Боровец е може би номер едно сред ски курортите в България. Той е първият ски курорт в България, който се формира като такъв през 19 век. Тогава не е бил толкова известен, но сега е предпочитана дестинация за много български и чуждестранни туристи. Курорта се намира не далеч от най—големия град в страната — София и на 10 км от Самоков. Самоков се намира в северното подножие на Рила планина сред така наречените област, която е един от най-високите полета в България. Най-дългата българска река Искър минава през него. Градът е най-големият производител на картофи в страната. Там можете да откриете уникални ястия от картофи, приготвени по всевъзможни начини.
Разположен сред величествената борова гора в планина Рила, Боровец ще ви очарова с красотата и атмосферата си.  Курорта е международно признат. Пистите в Боровец ски център са наистина уникални по рода си. Над 2 км от пистите в сърцето на курорта се обслужват от шест нови машини за сняг. Пистите са оборудвани със светлини и музика, така че ски забавленията могат да продължат, дори и след като залезе слънцето. Ако не искат да участват във вечерните забавления по пистите, има специални вечерни събития, ски шоу и карнавали, организирани за вашето добро прекарване. Дори и да не сте любители на зимните спортове има какво да откриете тук. Едва ли има нещо по—хубаво от разходка сред боровите гори на Рила.
От скоро има изградена нова 12 км дълга писта “Мусаленска пътека”, която е добавена към съществуващите 40 километра на всички ски писти, свързващ “Маркоджик” и “Боровец”. Тази пътека е подходяща за начинаещи и средно напреднали скиори и сноубордисти. За поддържане на пистите, дори когато годината е бедна на сняг са изработени множество машини за изкуствен сняг.
Персоналът на всички хотели в Боровец се опитва да осигури на гостите си една качествена почивка и спокойствие. За това всеки от тях има медицински център, който е много модерно оборудван.Службата за спешна медицинска помощ е на разположение 24 часа в денонощието в курорта. Дежурни екипи можете да намерите и в близост до всички ски съоръжения.
Има много хотели в Боровец, не само през зимата посрещат хора от цял свят. Понякога е трудно да се намерят свободни места в района. За това повечето от туристите се доверяват на услугите на туристически агенции. Една от най—известните сред тях се нарича ONETRAVEL. В нея работят само професионалисти, чиято единствена цел е да ви предоставят една незабравима и , разбира се, спокойна почивка.

Подобни статии:

  1. Ски на Боровец Сред вековна борова гора, в подножието на най-високият на Балканите връх, Мусала (2925 м), е разположен най-старият и най-големият ски...
  2. На ски в Банско Банско е старомоден град, датиращи от Средновековието, което през последните две години се е превърнал в зимна дестинация, която може...

Автор: webmedia

Този потребител е публикувал 7 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар