Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Неочакваният Непал

6 юли 2011 | Автор: tomaszkaminski87 | Публикувана в Почивки

Непал хотелиРодното място на Сиддхартха Гаутама – основателя на будима – е там където тече река Кали Гандаки, между кралство Мустанг и свещения Мачупучаре.. .

Оказва се, че освен среща с невероятно интересната култура на Непал, тук може да се преживее и нещо много близо до приключение, включващо преходи по 6 часа, рафтинг и гледка на бебета носорози, които кротко сучат, докато лодката ви минава наблизо. Кали Гандаки е една от четирите най-големи реки в Непал и е подходяща за рафтинг.

От друга страна, в Похара има чудесни условия за парапланери, а ако и от двете ви настръхват косите – едно напълно умерено изживяване, като сафари със слонове може да освежи обиколката на забележителности като задължителните Monkey Templе, Пашупатинатх, Бхактапур, най-голямата будистка ступа и разбира се родното място на Буда – Лумбини (Капилавастху). Любопитното е, че в страната – извор на будизма, 80,6% от населението изповядва индуизъм, а само 10,7% будизъм.

Непал хотелиВ Непал има предимно евтини хотели, от нисък клас, но дори в лоджите (хижи) има топла вода от газови бойлери. Възможността да се усети пулса на една много различна култура, да последваш стъпките на пилигримите, прави малките лишения незбележими.

Всъщност, пътуването из Непал е по-скоро откриване на непознатото и вътре в нас. Опитайте и ще се изненадате от себе си.

Няма подобни статии.

Автор: tomaszkaminski87

Този потребител е публикувал 32 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар