Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Нови стени от гипсокартон

15 април 2011 | Автор: skolev | Публикувана в Хоби

Съвременните хора все повече се стремят да си създават комфортна, чиста и екологична среда, както на работното си място, така и в дома си. Обичайно това се изразява в подмяна на интериора в помещенията от типа серийно производство като традиционните жилищни блокове, където понякога е доста сложно да се обединят дизайнерската ви мечта, екологичната безопасност на материала и технологичното изпълнение на строително-монтажните работи. За решение на този проблем идеално подхожда гипсокартон, който е универсален материал и удачно съчетава няколко качества, които го правят незаменим помощник в ремонта на всяко помещение. Лек, евтин и лесен за употреба, гипсокартонът ще отговори на всички ваши очаквания в промяната интериора на дома ви.

Едно от най-ценните качества на гипсокартона е възможността идеално да се изравнят, както и напълно да се обновят старите стенни повърхности, чрез тъй нар. ’’сух способ’’ без неприятния прахоляк и мръсотия, характерни за традиционния ремонт. С негова помощ могат да се придават на стените различни форми и не на последно място е отлично средство за изравняване и аранжиране на окачени тавани. Едно от най-отличителните му качества е способността му да се огъва, което позволява да се предаде на стени, тавани или прегради различни форми по ваш вкус. Листата на гипсокартона не само са еластични, но и отлично се оформят с помощта на най-обикновен макетен нож. Изполвайки специални инструменти може да се изрежат и отверстия, например за електрически контакти, които е препоръчително да се направят непосредствено преди монтажа на материала.

Едно от слабите места на тази технология са съединителните шевове между листата на гипсокартона. Няма да е преувеличено, ако се каже, че добрия резултат от направата на един таван от гипсокартон отчасти зависи и от качеството на обработка на съединителните шевове. Затова преди започване на работа е препоръчително монтажникът да бъде обучен или подробно инструктиран, но тук играе роля не само опитът и квалификацията на работника, но и влажността/температурата на помещението. По тази причина специалистите Ви съветват да не се извършват монтажни работи с този материал при температура под 9 градуса Целзий.

Няма подобни статии.

Автор: skolev

Този потребител е публикувал 4 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар