Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1840 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Нужни ремонти при закупуване на нов апартамент

11 април 2012 | Автор: pdesign | Публикувана в Бизнес

Всеки нормален човек, когато стигне до момента, в който закупи жилище, независимо от това дали е ново или старо, той има желанието да го обзаведе по собствените си виждания.

Първо ще се спра на старото строителство:

Ако на новият ви дом не са правени подобрения, той има крещяща нужда от основен ремонт, който би вклювал:

На първо място дограмата: Ако в този апартамент тя не е била сменявана, това би трябвало да е първото нещо, което трябва да направите, да не кажа, че е задължително. Благодарение не PVC дограмата, вие не само ще подобрите топлоизолацията на жилището си, но също така и визията ще е по-добра. При остъкляване и затваряне на терасите си, би било добре да сложите примерно YTONG. По този начин ще повишите още изолацията си, а и стабилността на дограмата.

Идва ред и на вратите: В днешно време избора на метални врати и интериорни е огромен. Вие ще имате възможност да избирате цветовете им, за да пасват по-добре на вашият интериор, също така има такива, които са и с фурнир, които прибавят още естетика. За да са напълно сигурни тези метални врати, те трябва притежават хубави ключалки. Изборът е огромен и поради тази причина трябва да се информирате добре, преди да пристъпите към покупката. Ако се намирате на първи етаж, като допълнителна защита може да сложите решетки на вашите тераси, независимо дали са остъклени.

Изолацията: Панелните жилища не се славят с добрата си топлоизолация. Ако имате намерение да живеете в топло жилище и в същото време да не плащате баснословни сметки за парно, ще трябва да отделите пари и за външа и вътреша топлоизолация. Важно е, ако възнамерявате да монтирате климатици в жилището си, отвори за тръбите им да бъдат предвидени при полагането на изолацията, защото иначе би се нарушила запечатката.

Вътрешен дизайн: На старите панелни сгради, стените не са от най-правите за съжаление. Ако хората, живели преди вас в това жилище не са ги “изправяли”, пред вас стоят няколко варианта, които са:

Шпакловка: Полагайки финна шпакловка, на таваните и стените, които са видо неравни, вие ще премахнете този проблем. Ако не ви идва отръки шпакловането, най-подходящо е да намерите майстори, за тази цел.

Другият вариант е гипсокартона: Той ще ви осигури наистина гладки повърхности на стените и таваните, на които е положен. Вие ще имате възможност дори да положите и допълнителна изолация, ако положите вата. Според мен тя би била нужна само на външни стени, защото те са по-студени. Единственият недостатък на гипсокартона е, че не е твърд колкото шпакловката и бетона и лесно може да го “чукнете” тук-там при различни ситуации.

Настилките: След като сте направили горепосочените манипулации за подобряването на вашият дом, идва ред и на настилките, които също са от голяма важност за уюта на дома ви. Тук от не малко значение е съчетанието на цветовете им с останалият интериор на жилището ви, за да не стане пълна шарения. По веригите магазини има огромен избор на паркети, мокети, балатуми, теракот и със сигурност ще намерите подхождащи цветове с останалият ви интериор.

Нека спомена и за реда, в който трябва да се извършва цялостния ремонт на дома ви:

На първо място е банята. Трябва да има къде да си вземете един душ, след дългия “работен” ден, в който сте ремонтирали.

Второто място отреждам на кухнята. Освен да поддържате вашата хигиена, важно е да има и къде да сготвите вкусна вечеря, както и да седнете да хапнете.

Следва спалнята. За нея е нужно на първо време да притежавате дори и гол матрак, за да има къде да отмаряте, а и къде да спите.

Всекидневната е на последно място. Тя не е от толкова голямо значение при основен ремонт, затова остана и последна за ремонт и обзавеждане.

Подобни статии:

  1. Продажба на апартамент в София – как да процедираме? Продажбата на апартаменти в София може да бъде една изключително доходоносна дейност. Както обаче това се явява лесна задача, така...
  2. Предимставата да закупим апартамент в затворен комплекс Търсенето на имоти в затворени комплекси, става все по-голямо през последните години. Изследвания сочат, че близо 70% от апартаментите се...
  3. Ремонт на покриви – На какво да обърнем внимание Всеки дом рано или късно се нуждае от ремонт. Независимо от вида на сградата – жилищна, промишлена, индустриална в един...

Автор: pdesign

Този потребител е публикувал 1 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар