Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1845 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Отслабване с диети

28 юли 2011 | Автор: chokoevsubmit | Публикувана в Здраве & Фитнес

Всяка жена желае идеална фигура и се опитва да я постигне по един или друг начин. Лутаме се през различни хранителни режими, докато успеем да намерим най-подходящия за нас и опитваме какво ли не. Всичкото това с идеята за едно здраво и красиво тяло.

Ще ви запознаем с две диети, които са здравословни и не изключват нито една важна хранителна група, не изтощават организма и не водят до познатият на всички отслабващи “йо-йо ефект”.

Всеки знае за влиянието на Луната върху отливите и приливите на океаните и моретата. Всъщност нашият естествен спътник въздейства по подобен начин и на нашето тяло или по-точно на течностите в него. Някои хора са забелязали склонността на тялото ни да задържа вода, когато Луната е пълна и обратното – да се освобождава от нея, когато е новолуние. Защо да не се възползваме от това и да не вложим малко воля и усилия, които ще доведат до задоволителни резултати? Предлагаме ви да следите четирите фази на Луната и когато настъпят да приемате единствено течности. Иначе казано, прекарайте двадесет и четири часов прием само на вода, точно, когато Луната е във фаза новолуние, първа четвърт, пълнолуние и последна четвърт. Трябва да пиете основно минерална вода и забравете за твърдите храни. Ако ви се струва прекалено тежко и не можете да издържите, може да пиете прясно изцеден сок от плодове или чай с мед. Но само това, безалкохолните газирани напитки, кафето и алкохолът са забранени. Ако спазвате тези прости правила, ще свалите от 2 до 4 килограма месечно, неусетно и без много лишения.

Другата диета, която ще ви представи е 90-дневната диета. Тя е основана на принципите на разделното хранене и се състои в редуването на т.нар. “четиридневки”. Една редица от четири дни включва:
- Първи ден белтъчен – консумират се белтъчини – месо, мляко и млечни, яйца, риба и морски дарове.
- Втори ден варива – през него се консумират всякакви бобови храни, плюс картофи и ориз.
- Трети – въглехидрати – яжте всякакви тестени храни – питки, козунаци, спагети, пици.
- Четвърти плодов ден – менюто ви трябва да се състои само от плодове.

Особеното при тази диета е, че независимо в кой ден сте, закуската винаги се състои от един вид плод и нищо друго. Опитайте да откажете следобедните закуски и да вечеряте това, което сте хапнали на обяд, но половината порция. Прекратете консумацията на газирани напитки, алкохол, и подсладено кафе и резултатите ще дойдат.

Независимо дали ще се спрете на Лунна диета или на 90-дневната, вие ще изберете един наистина здравословен режим, който освен, че ще намали теглото ви, няма по никакъв начин да подейства негативно на тялото ви. Съчетайте със спорт, който ви харесва и ще постигнете една идеална фигура, добро здраве и самочувствие.

Няма подобни статии.

Автор: chokoevsubmit

Този потребител е публикувал 19 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар