Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Пазарджик

20 януари 2012 | Автор: beavisbg | Публикувана в Почивки

Уикенд в Пазарджик
Пазарджик е място с доста забележителности, които препоръчвам да посетите:
1. Катедралната църква „Свето Успение Богородично” – един от 100-те туристически обекта на БТС, от който може да си вземете печат. Църквата наскоро е ремонтирана и е прочута със своя дървен иконостас, направен от орехово дърво.
2. Регионален исторически музей – също с печат от БТС
3. Художествена галерия „Станислав Доспевски”
4. Къща – музей „Станислав Доспевски”
5. Къща – музей „Константин Величков”
6. Етнографска експозиция на регионалния исторически музей
7. Старата поща
8. Часовниковата кула, построена през 1741 год.
9. Парк – остров „Свобода” с неговия зоокът – заслужава си да го посетите поне два пъти – веднъж през деня, когато животните от зоокъта са будни, а суматохата наоколо създава весело настроение и веднъж – по тъмно, за да видите забележителните светлинни ефекти. В парка се намира и най-дългата пейка в света, поне според кандидатурата на пазарджиклии за книгата на Гинес.
10. Драматично – куклен театър „Константин Величков”
На 30-ина километра от Пазарджик се намира и пещера „Снежанка”, която също е един от стоте туристически обекта, а препоръчвам да отскочите и до близкият град Батак.
Можете да сте сигурни, че отивайки в Пазарджик ще бъдете нагостени много добре – почти навсякъде готвачите са майстори (пробвайте и малката сладкарничка в близост до църквата „Св. Успение Богородично”), а след като сте хапнали добре може да продължите забавлението в поне три пиано-бара, където няма да бъдете задушени от тълпи танцуващи клиенти. Ако имате път през града по празниците, непременно минете и през пешеходния център – светлините и украсата са много красиви.
В случай, че не сте със собствен транспорт, може да разчитате на тролейбусите, а също и на бързите местни таксита. Макар и относително малък, градът предлага немалко хотели, където може да отседнете, при доста добри условия, затова – стягайте куфара и весело!

Подобни статии:

  1. Манчестер, Англия Третият по големина град в Англия, Манчестър, е подслон на изкуство, музика, театри, значими атракции и културни наследства, както и...

Автор: beavisbg

Този потребител е публикувал 2 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар