Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Паркет и интериорни врати

1 февруари 2011 | Автор: chokoevsubmit | Публикувана в Бизнес

Обзавеждането на домашното огнище е съществен процес, който изисква анализиране и планиране, защото от него зависи уюта и одобството, в който ще живеем, както и това дали жилището ни ще се превърне в дом. Когато избираме мебели, дизайн, цвят на стените, ние всъщност избираме средата, в която ще живеем. Няма значение дали ще предпочетем жилището ни да има ренесансов, модернистичен, класически, или някакъв различен от изброените вид, една изключително важна част от обзавеждането му са красивите интериорни врати и паркета.

Паркетът е един от най-добре изглеждащите и междувременно екологични и естествени варианти за облицоване на пода. Той е  лесен за поддръжка и реално става за всяко помещение.  Паркета най-често е направен от масивна дървесина от череша, ясен, дъб, бук, акация, орех или габър.  Паркета в действителност може да се комбинира с всякакви мебели, като ако е нужно цвета му може да се регулира с нанасяне на нов лак. Добра идея е да се опитате да съчетаете цвета на всички дървени мебели с цвета на паркета и вратите в дома ви. Въпреки издръжливостта си и лака който го предпазва, паркета не рядко получава малки наранявания които лесно се премахват с изтъргване на горният слой от паркета. Тази операция е известна като циклене на паркет и се извършва със специални машини.

Интериорните врати са нужни заради две причини – практическата и естетическата си роля. Не е възможно да има стая без вход, защото така тя става неизползваема – в нея не може да се влиза. Подредбата на входовете е с основно значение за удобството и свободното предвижване между отделните стаи в жилището.

След като дома ни има входове, той трябва да има и врати. Интериорните врати затварят праговете към различните стаи. Те са това нещо което ограничава достъпа до съседната стая. Вратите са много важни, защото дават възможност да се отоплява или охлажда само една стая. Също така, затворената врата гарантира сигурност, спокойствие и комфорт на хората зад нея – те имат правото да изберът кой да бъде пропуснат да мине през нея. Дефакто, вратата изпълнява ролята на щит – отблъсква студа по време на зимата, не пропуска топлина през топлите месеци, възпрепядства неканените посетители.

И въпреки че всяка интериорна врата, която бъде поставена на входа би изпълнявала тези функции, изборът не е лесен – вратата трябва да отговаря на останалата част от обзавеждането на дома. Можете ли да си представите как ще изглежда жилище с оранжеви врати и черни тапети – тотална липса на вкус. За да придадем на жилището ни стилен и изтънчен вид, трябва много внимателно да изберем модела и цвета на интериорната врата. Поради простата причина че вратите са поставени на възлови места във дома, те обезателно попадат под критичния поглед на посетителите.  Заради това трябва сериозно да се замислим за избора на врата – тя трябва да се съчетава по стил и цвят на останалата част от жилището, да си отива с мебелите и с подовата настилка. Казано направо – вратата трябва да е в синхрон с останалата част от интериора.

Добрата новина е, че в днешно време в България има изключително разнообразие от интериорни врати. Ако проверите, ще останете изненадани когато разберете колко типове, цветове, модели ефекти могат да предложат производителите. Нзависимо как сте обзавели жилището си, интериорните експерти от фирмите продаващи на интериорни врати ще ви помогнат да изберете продукта, от който има нужда вашето жилище.

Интериорните врати са основен детайл от обзавеждането на дома. Уместна е интериорната врата, отговаряща на цялостния интериор на дома. Поради това че вратите привличат вниманието, изборът им трябва да бъде старателно обмислен. Най-приемливото действие при избора на врата е да потърсим помощ от компетентно лице.  Пизводителите на интериорни врати могат да ви консултират при обзавеждането на вашия дом. Когато търсите врата, не се колебайте и потърсите помощ. И не забравяйте, че освен практическата функция, която имат, интериорните врати носят комфорт и уют в дома ви – те са важна част от вашия дом.

Няма подобни статии.

Автор: chokoevsubmit

Този потребител е публикувал 19 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар