Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Пасивното пушене и връзката му със запушването на синусите

21 август 2012 | Автор: mariaframar | Публикувана в Здраве & Фитнес

причи за възпаление на синуситеХората, които са изложени на прекалено много вторичен тютюнев дим са с повишен риск от хронично запушване на синусите според Фрамар.
Вторичното вдишване на тютюневият дим или по-известно като пасивно пушене допринася за появата на редица състояния при децата и възрастните, включително и остри респираторни инфекции, астма, сърдечно – съдови заболявания и рак на белия дроб.
Проучването е на голям брой непушачи, част от които са били изложени в среда, в която е имало много активни пушачи, а останалите не са се превръщали в пасивни пушачи.
Много голяма част (40%) от групата изложена на вторичен тютюнев дим са получили хронична инфекция на синусите, докато нито един от участниците във втората група не е бил засегнат от каквито и да е респираторни проблеми.
За учените провели експеримента не е ясна връзката между синузита и вторичния тютюнев дим, но е факт, че тя съществува. Предполагаемата причина за това е, че пасивното пушене увеличава податливостта към респираторни инфекции, потиска имунните реакции и увеличава пропускливостта на клетките на дихателните пътища.
Въз основа на тази констатация на специалистите по медицинските въпроси от здравен портал Фрамар, е силно препоръчително да се избягва излагането на тютюнев дим, бил и той вторичен. Дори минимални количества от този субпродукт от цигарите носи известен риск.

Няма подобни статии.

Автор: mariaframar

Този потребител е публикувал 7 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар