Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1847 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

ПВЦ

9 август 2011 | Автор: Martinar | Публикувана в Друго

Какво е ПВЦ?

ПВЦ, Поли (винил хлорид) или “Винил” е втората най-често използвана пластмасова смола, произвеждана и консумирана в целия свят. Оценките за 2000 г. година в световното производство на PVC са в диапазон 44 билиона паунда (20 ММ метрични тона), като около 14 блн. паунда (6,35 мм метрични тона) или 32%, са от американските производители.

PVC смолата е продукт от полимеризация на винилхлорид мономер или VCM (CH2 = CHCl), в специален начин чрез катализиране на свободните радикали. Получената (идеална) PVC веригата е въглеводородна (например полиетилен), но съдържа хлорен атом във всеки въглерод (~ CH2-CHCl-CH2-CHCl-CH2-CHCl-CH2 ~).

ПВЦ-то може да бъде по-меко или по-гъвкаво чрез добавяне на пластификатори, като най-широко използваните са фталати. В меката си форма, те се използват в дрехи и тапицерия, а също и за изолация на електрически кабел, надуваеми продукти и много други приложения, при които първоначално се е използвало каучук.

Съвременни тенденции в PVC:

Гореща нова област за изследвания и развитие в твърдото PVC (както и HDPE) се съсредоточава върху включването на високи проценти на дървесно брашно като пълнител в смолата по време на екструдиране. В резултат се получават дървени профили, които могат да бъдат трансформирани, закрепени и завинтени, наподобяващи естествен дървен материал, но без негативите на разцепва и гниене. Много потенциални пазари са готови да се отворят за този продукт, а някои вече са го направили, тъй като тази технология става все по-рафинирана и по-широко достъпна.

Също така, от скоро са възможни и пълни модули от кухи твърди PVC профили, монтирани изключително модерно, като са плътно запълнени. Тази нова технология е с ниска цена, много издръжлива и е доказано, че е предпазена от загниване, урагани и земетресения, което я прави много подходяща за жилища в областта на третия свят.

Rheinplast-системы полностью соответствуют современной тенденции в отношении энергетической эффективности посредством уменьшения используемой энергии. Коэффициенты, определяющие энергетическую эффективность Profilink систем, отличные: Коэффициент теплоперехода готового окна: U=(1.21-1.39)W/m2K, Коэффициент звукоизоляции: Rw ≤ 31dB. Данные показатели полностью соответствуют международным стандартам по сохранению тепла и экономии энергии в зданиях.“

 

Няма подобни статии.

Автор: Martinar

Този потребител е публикувал 9 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар