Добре дошли в нашата Директория за статии - inArticle.
Ние имаме 1844 публикувани статии и 2778 регистрирани автора.

Ползи от своевременната дезинсекция

4 декември 2013 | Автор: radi_georg | Публикувана в Друго

Грижата за човешкото здраве, както и за качеството на растителните и животинските продукти е свързана и с поддържането на висока лична и обществена хигиена, което неминуемо се отнася и към мерките за борба с вредните насекоми или т.нар. дезинсекция. Навременното приложение на дезинсекция може да ни избави не само от досадното бръмчене или от зачервяванията по кожата, но и да ни предпази от тежки заболявания като Ку-треска, Лаймска болест, малария и др.

Извършването на дезинсекция на лични домове и обществени сгради става с помощта на специализирани екипи, които имат сключени договори с РИОКОЗ. Макар понякога хората да се справят сами с нападението от мухи, бълхи, комари и др. безполезни хвъркати, все пак е препоръчително да се използват услугите на утвърдените за целта фирми за дезинсекция. Специалистите по дезинсекция в тях ще направят предварителен оглед на местата, където са се развъдили опасните насекоми. Ще проследят и какви средства за дезинсекция са използвани вече, за да може да се установи дали не е развита резистентност към някои от тях. Предимството на извършената дезинсекция от специализирана фирма е и в това, че за гарантиране на резултата ще се извършат неколкократни „почиствания” на заразените територии с цел унищожаване на яйцата на инсектите. Иначе всеки еднократен напън за дезинсекция ще даде само временен резултат.Защото вредните насекоми са много устойчиви и …многохилядни. Опасността от заразяване с тях не е за подценяване.

Още в стари времена хората са търсели начини да се справят с мухи, комари, оси, бълхи, дървеници, хлебарки и др. подобни. Един от първите методи за дезинсекция е бил огънят. През неговия пламък са преминавали хиляди вредители, които впоследствие са били унищожавани. Димът също е бил успешен начин за прогонване на комари. Днес тези методи са видоизменени в други средства за дезинсекция като обгазяване, инсектицидни ленти и лампи, ултразвук, репелентни кремове, спрейове и тебешири и т.н.

Грижа на общините е да осигурява средства за успешна борба с комари, мухи, кърлежи и други вредни насекоми на обществени места. Контролът от страна на РИОКОЗ е в помощ  на успешната дезинсекция на открити площи или обществени сгради.

Когато в домовете се появи нежелано нападение от хлебарки /най-вече/, дървеници  или  бълхи, е по-добре да се повикат специалисти по дезинсекция. Те имат необходимите средства за очистване на домашната територия от вредители и с продължителни въздействия могат да предпазят дома ви от повторно нашествие на инсекти за доста дълъг период.

Земеделските площи също се нуждаят от своевременна дезинсекция, за да запазят растенията здрави. В такива случаи се прилага най-често фумигацията /обгазяването/ или  заселването на естествени дезинсекти- птици, растения и др., които унищожават инсектите.

В складове за съхраняване на растителни продукти също се извърша предварителна дезинсекция, която е напълно безопасна за хората и растенията – http://garantpest.com/services/unishtojavane-mishki-plahove

Подобни статии:

  1. Какво представлява дезинсекцията? Дезинсекция се наричат мероприятия, свързани с унищожаването на вредни насекоми. Дезинсекция може да се извърши по чисто физически метод –...
  2. Слънчеви колектори – информация и ползи Слънчевите колектори използват екологичната енергия на слънцето за да задоволят нуждите на домакинствата от топла вода. Този тип енергия се...

Автор: radi_georg

Този потребител е публикувал 31 статии. Почти се е зарибил и вероятно скоро ще напише и нещо за себе си.

Вашият коментар